• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gogo7777 - майстор
Добре бе Трифунаки ще се консултирам с психотерапевта.
Ти също се консултирай с инженера. Направи салата и го покани на ракия. С'я кой кого ще поучава лично аз се двоумя. Ако все пак решиш, че ти си по-умния подготви се предварително. Примерно колко сили на действие/противодействие има, как се изразяват в статична и динамична среда, линейна и кубична система на конструкция....е такива работи. Да не забравиш да туриш на масата и лаптопа.....да дърпаш жокери при нужда.
:drinkers:
пон сеп 09, 2024 5:47 pmivanovbg написа:
Трифоне, не подценявай вятъра. Самолетно крило може да генерира подемна сила от над тон на квадратен метър. Вярно, че е със специална форма, но ... Да не говорим, че усилието от вятъра е на обратно - нагоре, така доста по малко усилие може да изкубе винтовете. Едно време коваха със скоби греди, попове, столици... Сега ги винтят само с винтове. Според теб колко тона би окачил на два винта за дърво? То те се вадят с обикновена тесла. Няма ли си керемиди да му тежат леките покриви първи политат при вятър. Еле пък ламаринените.
Естествено, че не го подценявам.
Винтове!!!
С винтове съм "екипирал" двуетажна къща за ребрата на покрива, през едно.
Не ни позволиха да се катерим по покрива.
На всеки винт е било окачено въже, на което е работил "алпинист". Заедно с оборудването и материалите не по малко от 100кг.
Изображение
Късият винт с планка, на дългият директно карабинер.
Съмнява ме с тесла да се приложи усилие, което да го извади.
За вятър не иде реч, но и винтът няма да е само един. Впрочем анкер, който пък държи много повече.
Редовно правим тестове на опори от 8мм анкери, с които работим.

Прикачен файл

IMG_20240909_190845.jpg
пон сеп 09, 2024 5:59 pmgogo7777 написа:
Добре бе Трифунаки ще се консултирам с психотерапевта.
Ти също се консултирай с инженера. Направи салата и го покани на ракия. С'я кой кого ще поучава лично аз се двоумя. Ако все пак решиш, че ти си по-умния подготви се предварително. Примерно колко сили на действие/противодействие има, как се изразяват в статична и динамична среда, линейна и кубична система на конструкция....е такива работи. Да не забравиш да туриш на масата и лаптопа.....да дърпаш жокери при нужда.
:drinkers:
Аз няма какво да се консултирам с инженера.
Ти си влязъл в неговата роля тук, но само с общи приказки.
Подкрепи твърденията си с цифри, обоснови се! Блуето правеше точно така.
Всъщност, нямаше нужда да се обосновава, понеже даваше готовите изчисления и препоръки.
Колкото и да не съм го харесвал, в това отношение си беше точно на място.
Е, сега го няма, а природата не търпи празно, нали?!
Не Хидрата, а ти сякаш опитваш да го заместиш, та даже ревност показваш.
Но бледнееш, в сравнение с неговите знания.
gogo7777 - майстор
Бля бля бля
:vom:
ivanovbg - майстор
Не мога да преценя големината на винта, но едно е на сряз, едно е на вадене. Пробвай да стегнеш една тесла през дупката и тествай да видиш. С кози крак вадих винтове 18х0,6 см и излязоха.
пон сеп 09, 2024 9:50 pmivanovbg написа:
Не мога да преценя големината на винта, но едно е на сряз, едно е на вадене. Пробвай да стегнеш една тесла през дупката и тествай да видиш. С кози крак вадих винтове 18х0,6 см и излязоха.
Отвора на планката е 10мм.
Къс винт- 6мм.
Дълъг с ухо- 7мм.
Дай линк към винт 18х0,6!
Колкото съм пробвал- стига ми.
От тесла минахме на кози крак, а до утре някой специален екстрактор може да покажеш.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон сеп 09, 2024 10:01 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
пон сеп 09, 2024 10:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон сеп 09, 2024 10:01 pmivanovbg написа:
https://galdibg.com/392-vint-za-drvo-to ... nado-6x180
6х180 е различно от 18х0,6.
Кое е различното? Написал съм см, а на линка е в мм.
пон сеп 09, 2024 10:08 pmivanovbg написа:
пон сеп 09, 2024 10:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон сеп 09, 2024 10:01 pmivanovbg написа:
https://galdibg.com/392-vint-za-drvo-to ... nado-6x180
6х180 е различно от 18х0,6.
Кое е различното? Написал съм см, а на линка е в мм.
Да, разбрах.
Като идеш в магазина с мерки в см. те гледат снизходително. Е, понякога.
Размерите на винтовете са в мм. Никой не ползва км. само защото така иска или е свикнал.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Направа на дървен навес-Възможно ли е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: