• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
resistbody - майстор
чет апр 18, 2024 11:46 ammilchomi написа:
Съгласен съм, обаче на мазачите им пречели кабелите ...
Сменяй мазачите... на крив уй въланта му пречи... мазилката трябва да е минимум 1см.. като препоръчително е да е 1.5см.. аз на толкова бях фиксирал конзолните кутии...
ако не искаш да ползваш мостовак изкопай каналикъдето сваляш под гредите...

Не че аз съм човека който ти казва да не дупчиш гредите като ще избича два отвора ф125 във външните греди на къщата... но са на места където е сравинително безопасно за конструкцита...
milchomi - специалист
Стигнах най-накрая до мазилките. Решихме, че трябва да е варова. Бях чел добри отзиви за Roefix 530, но се оказа доста скъпа в сравнение с Baumit MPI 25 (с окло 6лв на торба) и с по-висока разходна норма. Склонен съм да ги прежаля, ако стените станат достатъчно гладки и да няма в последствие разходи по шпакловки. Нямам никакъв опит и ще бъда благодарен на всеки за съвети и предложения.
p.s. Днес прочетох за Baumit KlimaWhite, която е компромисна по отношение на цената, но не намирам никаква обратна връзка за нея.
Последна промяна от milchomi на нед юни 23, 2024 5:15 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юни 22, 2024 11:22 ammilchomi написа:
Стигнах най-накрая до мазилките. Решихме, че трябва да е варова. Бях чел добри отзиви за Roefix 530, но се оказа доста скъпа в сравнение с Baumit MPI 25 (с окло 6лв на торба) и с по-висока разходна норма. Склонен съм да ги прежаля, ако стените станат достатъчно гладки и да няма в последствие разходи по шпакловки. Нямам никакъв опит и ще бъда благодарен на всеки за съвети и предложения.
Не е баш да следя темата... Ако се прави сметка на пари, се прави класическа вароциментова, сиреч хорасанова мазилка, после класическа шпакловка и всичко е ПОД парите на материали в торба!
Ако майсторите ти са самозванци, само по мекото и категорично изискват мазилка в торба... К'во да ти кажа... (даже аз мога да измазвам хоросан)
milchomi - специалист
В крайна сметка реших да опитам с Baumit KlimaWhite https://baumit.bg/statii/klima-healthy- ... zilka-bqla и направихме една стая за проба. Първото впечатление на следващия ден след полагането е, че много се рони. Никъде не можах да намеря инфо за твърдостта (здравината) на варовите мазилки, спрямо останалите. Ако някой има повече познания, нека ги сподели. Това, което разбрах е, че времето за съхнене преди следваща операция (финиш) е голямо 1-2 месеца ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юли 04, 2024 10:08 ammilchomi написа:
В крайна сметка реших да опитам с Baumit KlimaWhite https://baumit.bg/statii/klima-healthy- ... zilka-bqla и направихме една стая за проба. Първото впечатление на следващия ден след полагането е, че много се рони. Никъде не можах да намеря инфо за твърдостта (здравината) на варовите мазилки, спрямо останалите. Ако някой има повече познания, нека ги сподели. Това, което разбрах е, че времето за съхнене преди следваща операция (финиш) е голямо 1-2 месеца ...
Би ли описал как положихте мазилката? - Дебелина, време, инструменти...
В описанието пишат, че ако изпердашиш, става финиш...

п.с.
milchomi - специалист
Нанесохме я както е на клипа, дебелината е 2 - 3 см. Усещат се песъчинките в сместа и се ронят в края на втория ден. Затова и питах, колко време трябва, за да се получи поне минимална здравина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юли 04, 2024 3:14 pmmilchomi написа:
Нанесохме я както е на клипа, дебелината е 2 - 3 см. Усещат се песъчинките в сместа и се ронят в края на втория ден. Затова и питах, колко време трябва, за да се получи поне минимална здравина.

Мазилката Баумит КлимаУайт се разбърква и нанася ръчно (необходимо количество вода – ок. 6,75 л/торба 25 кг) или с всякакъв
вид машини за мазилки (вода ок. 400 л/час). Преди започване на работа (преди началото на пръскане) в машината не трябва
да има материал, съдържащ гипс! Мазилката се изпръсква до желаната дебелина и се изтегля с „h“-мастар. По-късно се отсича
с трапец-мастар или повърхнинна шпакла и след като набере достатъчна якост се пердаши с гъбена пердашка. Повърхността се
поддържа влажна, чрез омокряне с вода, в продължение на 2 дни.

При големи дебелини се препоръчва полагане на мазилката, при което последната ръка се нанася до 24 часа след предходната,
с дебелина 5 - 7 mm, подходяща за пердашене. При необходима дебелина на мазилката повече от 25 mm или при други неблагоприятни условия полагането се изпълнява в повече слоеве (на повече ръце), при което трябва да се изчаква време за съхнене
на всеки от тях от минимум 1 ден на всеки 1 mm дебелина. При това, повърхността на всеки предходен слой се награпява в
хоризонтална посока с „гребен“. Трябва винаги да се взимат под внимание максималната дебелина на мазилката и съответната
подготовка на основата - виж тази при слабопопиващ или гладък, „видим“ бетон. Препоръчва се съветване и със специалист.

Ot моя опит с хоросанени мазилки, първите дни падат повърхностно несвързани песъчинки. Ако сте положили правилно, това ще е
milchomi - специалист
чет юли 04, 2024 4:24 pmn_a написа:
чет юли 04, 2024 3:14 pmmilchomi написа:
.....

Ot моя опит с хоросанени мазилки, първите дни падат повърхностно несвързани песъчинки. Ако сте положили правилно, това ще е
Благодаря за инфо-то! Да се надявам, че тревогите са ми напразни ...
milchomi - специалист
Приключих с мазилките. Клима Уайт съхне адски бавно - вече минаха два горещи месеца и още има места, където се вижда, че има влага. Дебелината е между 2 и 3см навсякъде.
Сега мисля за външната изолация и финалните покрития. Мисля първият етаж да е с камък (гнайс), а вторият да е с нещо наподобяващо дърво. Искам да попитам за препоръки за "дървото". Гледах в Йаф за фасадни плоскости от термодървесина, но познати ми казаха, че въпреки обработката, след петата или шестата година ще трябва да се импрегнира и омаслява отново. Намерих и някакви фасадни PVC панели https://roof-center.com/fasadni-paneli/ с десет години гаранция, но ми изглеждат като сайдинг и не ми допада. Ще бъда благодарен на всеки, който сподели опит за устойчив на времето материал.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт сеп 10, 2024 6:38 pmmilchomi написа:
Приключих с мазилките. Клима Уайт съхне адски бавно - вече минаха два горещи месеца и още има места, където се вижда, че има влага. Дебелината е между 2 и 3см навсякъде.
...
Съхненето на мазилките не е като да съхне нещо намокрено. Химическо свързване в присъствието на вода, иска си технологичното време.
2-3 см дебелина наведнъж ли измазахте или все пак прочете по-горния цитат?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Нова къща в планината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: