Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон сеп 30, 2024 5:22 pmОгнян Димов написа:
Имах в предвид доматите.
А, ясно.
Разнасяне вътре- вън няма да има в никакъв случай.
Смятам да прибера в неотопляемо помещение, но без светлина няма да виреят добре.
kr1100 - майстор
пон сеп 30, 2024 5:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
....Подарявам люто!
Оф да знаеш кухата свещ я оставих в къщи и не я разнасям вече. приготви си кутийка ,че не си давам кутията от Миус -ко , Кивач -чевски селсини от около 1982 г. Не ми се дава антиката.юСвещтта е почти нова не е използвана от 2004г за Голчо EZ на покойната ми съпруга.
Иначе е ползван з разни недоразумение като разни Лади , ФЕат и Застава та не мърда.
Има бонус и стробоскоп , ама не знам дали святка още - все пак ламБа
пон сеп 30, 2024 6:12 pmkr1100 написа:
пон сеп 30, 2024 5:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
....Подарявам люто!
Оф да знаеш кухата свещ я оставих в къщи и не я разнасям вече. приготви си кутийка ,че не си давам кутията от Миус -ко , Кивач -чевски селсини от около 1982 г. Не ми се дава антиката.юСвещтта е почти нова не е използвана от 2004г за Голчо EZ на покойната ми съпруга.
Иначе е ползван з разни недоразумение като разни Лади , ФЕат и Застава та не мърда.
Има бонус и стробоскоп , ама не знам дали святка още - все пак ламБа
И аз съм "Офффф". От задачки и грижи съм забравил.
Ще званна тези дни и, щеш не щеш, ще нося корен люто.
Може да наскубя и разсад домат. Ти поне имаш оранжерия.
miroki - майстор
пон сеп 30, 2024 4:53 pmkr1100 написа:
пон сеп 30, 2024 4:03 pmmiroki написа:
Някой от Варна да иска безколови домати да си разделим едно пакетче?
https://dombikagro.com/domati-dino-f1-d ... sKKBihGMtQ
не мерси. Добре ли си такава цена за хибрид ?
Видя ли бройката? Това е за един декар.
Делено на 4 идва колкото голям пакет .
Това е хибрида, който държи на горещо и не капризен безколов.
Тези които вземам сега са 5 лв за 18 -20 семки. Гардел и биг бийф. За същата бройка идва 155лв. Този даже евтинджос. Само, че го няма за малки, понеже е промишлен сорт.
И искам да го тествам. Поне коментарите са за обилни добиви.
kr1100 - майстор
пон сеп 30, 2024 8:11 pmmiroki написа:
....Видя ли бройката? Това е за един декар.
Делено на 4 идва колкото голям пакет .
Това е хибрида, който държи на горещо и не капризен безколов.
Тези които вземам сега са 5 лв за 18 -20 семки. Гардел и биг бийф. За същата бройка идва 155лв. Този даже евтинджос. Само, че го няма за малки, понеже е промишлен сорт.
И искам да го тествам. Поне коментарите са за обилни добиви.
Ще помисля, не ми харесва ,че са безколови, но мофа да пробвам на коли сезал към тавана.
Гардела е гаден дебелокож.
miroki - майстор
Това май няма да стане на кол. Ражда толкова, че трябва греда да слагаш. Зашумява се и се пази от жегата само. И на кол може да не му е ОК.
https://fb.watch/uXlAzeJi9i/
Консерва е все пак. Горе долу като ръгбито размер. Аз вече не вземам гардел, но беше 5 лв и той за 20 семки. От това 20 семки излизат 1 лев. Само дето няма как толкова много хора да се съберем. и 4 ма да сме става. То семето 4 г . си е ОК. Аз от ръгбито взех пакетче 250 семки и тъкмо ми стигна за няколко сезона. Тази година се замислих за биг бийф след като ръгбито се скапа от листна плесен.

Прикачен файл

dyno.jpg
kr1100 - майстор
Скоро като махна външните домато чушки бамя ще го играя на Лего- 6м дълга нова оранжерия.
Като направих сметките за 350-400 лева по-евтино не си заслужава хамалогията. А и за огъване на дъгите - когато има време до 1 месец хич не ми хареса, а и транспорт на 3м широки дъги и 2м високи..
Преди поликарбона го взех от Ст.Загора мн. изгодно, а сега нямам път натам .
miroki - майстор
Изчака ме да махна коловете на доматите и тогава. Точно като нямаше кой да я държи. Втората е час и нещо по-късно от първата т.е. в момента. Явно ще чака слънцето.

Прикачен файл

rps20241006_163504.jpg
rps20241006_163504.jpg (105.33 KиБ) Видяна 420 пъти

Прикачен файл

rps20241006_163359.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 06, 2024 4:40 pmmiroki написа:
Изчака ме да махна коловете на доматите и тогава. Точно като нямаше кой да я държи. Втората е час и нещо по-късно от първата т.е. в момента. Явно ще чака слънцето.
Това днес?? Ееегаси времето
нед окт 06, 2024 9:18 pmn_a написа:
нед окт 06, 2024 4:40 pmmiroki написа:
Това днес?? Ееегаси времето
Следобеда се изля изведнъж.
Сега вали, та чак ще натрупа.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: