вт окт 15, 2024 7:48 amkozl написа: Е то ако имах инструкцията, вероятно нямаше да питам в тази тема.Заповядай:
https://www.artronic.com.tr/art-series-600-1000-2000-va
https://www.manualslib.com/manual/74096 ... 600va.html
вт окт 15, 2024 7:48 amkozl написа: Е то ако имах инструкцията, вероятно нямаше да питам в тази тема.Заповядай:
вт окт 15, 2024 10:16 amkozl написа: Теста завърши.Завършил е, но не е завършен.
........
За да има захранване към консуматор независимо дали има напрежение в мрежата или няма, трабва да е натиснат (вдлъбнат) бутона Power Switch. В изключено положение (изпъкнал бутон) може би само акумулаторът се зарежда - е това не съм проверил до момента.
Извод:
За да се ползва този UPS за гаражна врата трябва да му ичезне Green Power Function for energy saving.
Тука не съм на ясно колко е минималната консумация при която се задейства тази функция![]()
Обаче докато гаражната врата е в стендбай режим, консумацията ще е малка и вероятно ще се задейства тази ф-я, а UPS се пуска с превключване на Power Switch и като няма кой да го превключи 5 минути след спиране на тока UPS ще е безполезен.
вт окт 15, 2024 11:52 amТрифон П.Трифонов написа: Завършил е, но не е завършен.За мен е до тук завършен
Остава да провериш при изключен бутон дали поне зарежда.
Остава да провериш дали автоматично минава в "работен"/авариен режим от стендбай.
Иначе какъв UPS e?!
вт окт 15, 2024 12:10 pmkozl написа:Сега по-разбираемо ли е?вт окт 15, 2024 11:52 amТрифон П.Трифонов написа: Остава да провериш дали автоматично минава в "работен"/авариен режим от стендбай.Автомачино минава към DC източник и захранва лаптопа чрез акумулатора, когато бутона Power Switch е натиснат навътре (вдлъбнат) и спре мрежовото напрежение. Но като няма консумация или консумацията е от работещ лаптоп, след 5 минути автоматично UPS-а спира захранването инвертирано от DC източник ("заспива") и съответно като няма и мрежово напрежение, консуматорът остава без захранване. Като тръгне ток по мрежата, автоматично UPS-а се превключва ("събужда се") и захранва консуматора чрез AC източник.
Иначе какъв UPS e?!
пон окт 14, 2024 12:20 pmТрифон П.Трифонов написа: Ремонтирай или върни в депото!.......Още вчера.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: