Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт окт 29, 2024 2:03 pmsilent написа:
Това котел е като онава камина с малко стъкълце вместо голям джам.
А заслужава ли си?
silent - майстор
вт окт 29, 2024 2:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт окт 29, 2024 2:03 pmsilent написа:
Това котел е като онава камина с малко стъкълце вместо голям джам.
А заслужава ли си?
Откъде да знам за него дали си заслужава. За мен не си заслужава защото си имам. Това са мега тъпи въпроси. Отваряш търсиш гледаш цени и четеш отзиви кое е читаво по принцип и кое не. За камините Еко спар има много писано за котлето едва ли, затова му написах че реално е едно и също.
Прикачен файл:
Screenshot_20241021_172812_Messenger.jpg
Здравейте виждам че доста от вас са много наясно с нещата за което поздравления имам 27 кв котел екоспар мъча се от 2 месеца няма настройване моля за помощ 160 кв апартамент във 3те спални със термоглави Калефи и стаен термостат пали гаси като стигне зададената температура но гледам в коментарите че не е много добре да пали и гасне а просто да модолира моля за помощ.Също така ми дава голям разход за 24 часа около 55 кг пелети 24 градуса зададени моля за някакви параметри
stoy@n - специалист
Прегледайте мненията на 281 стр. и не само :lol:
Като гледам каква обмяна на параметри се е случвала на и около посочената страница, направо ми иде с Янко Русев да си разменим месечната разкладка, 100яне.
stoy@n - специалист
Ми да чете бре 3фоне :-D
Със сигурност има и по конкретна информация в темата, освен принципните неща, които е писал Лазар. Това бих могъл да посъветвам и аз. Имам преки наблюдения, но отдавна и само за седмица.
Погледнах параметрите на 27цата. Дават минимална мощност 3 киловата. Ако ми е под ръка, мога да я настроя дори в това веме да не гаси, но не бих препоръчал работа на минимална мощност.
В такива случаи съветваме да работи по график, точно каквото прави и неговата сама.
Лазар е писал да се ограничи по степен, примерно в това време до 2 или 3. Това ще предотврати работата на максималната, където температурата на димните газове е най голяма, съответно и загубите.
Голяма е за неговата квадратура. Да си поиграе с настройките, като максималната мощност да му е достатъчна в най студеното време. Например, вместо максималните 27 киловата, да е настроена на 15. Това обаче означава, че не трябва да се гаси, понеже трудно ще навакса, ако да речем са били седмица на ски.
Затова съм писал, че параметри за настройка са напълно индивидуални.
С различни стопани, една отоплителна инсталация в една къща ще работи по коренно различен начин.
Това е в основни линии.

Давам собствен пример.
Преди три дни включих термопомпата и я забравям за целия сезон.
Ако я изключа, за да пестя, докато съм в Майорка (пак ми се ходи), като я включа при завръщането си ще стопли къщата след няколко дни. Гледам я, подава температура на водата от 30 до 35 градуса и мърка. При студена къща това няма да е достатъчно.
Ri954r - помощник
Здравейте имам проблем с печка ecospar auriga 25kw пробвах всички настройки от форума изчетох всичко пробвах с заводски настройки и не иска да направи повече от 40 43 градуса на водата като зададена стайна е 30 градуса а на водата гоним 60 градуса
Печката цапа прозореца и ако я оставя цял ден да гори си запушва пъничката работи на auto също така видях че повечето имат параметър 72 , 82, 83 а аз ги нямам.
Каква е температурата на газовете, когато след запалване започне да сваля мощността?

За да не цапа толкова бързо стъклото, трябва или да се увеличи вентилатора или да се намали дозата пелети.
Щом препълва, бих намалил дозата пелети.
Посочените параметри не ти трябват.
Ri954r - помощник
вт ное 05, 2024 7:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Каква е температурата на газовете, когато след запалване започне да сваля мощността?

За да не цапа толкова бързо стъклото, трябва или да се увеличи вентилатора или да се намали дозата пелети.
Щом препълва, бих намалил дозата пелети.
Посочените параметри не ти трябват.
На газовете от 49 до 56 някъде много рядко 58 тогава по скоро като гасне

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: