пон ное 11, 2024 10:33 pmkivanov написа: Всички ги наричат белгийски, но заводът е в ТурцияНа посочения линк е написано “произведени в Белгия”, затова така ги нарекох. А иначе - най-важното е, че си доволен![]()
1. След оградата сложиха ламаринените шапки на басейна (преди седмица сложиха и на гаража, но не ми остана време да снимам)
2. Направих сондаж
50м - 9000лв - уж има 200мл/с. Това е цената за дупката + тръбите. Другото е отделно. Сложиха помпа и табло и сега точа малко по малко за да се избистря.
3. Влиза вода от дограмата на басейна. Уж го оправиха лятото. Сега пак е мокро и май ще викат някой от Reynaers да каже що тей става
4. За около 2 седмици прекараха всички тръби на вентилацията на къщата и в паралел за 2-3 дни прекараха и трасетата за фреон
5. Прекараха и всички вертикални канализационни тръби
Те тва се наложи, защото противовакуумната клапа не ми звучи като нещо, което искам да стои зад картона.
6. Направих проба и се оказа, че скобата за подовото хваща здраво в PIR-а и понеже имах бая (поръчах го заедно с този за покрива, но стоя 1 година в склад). Няма да слагам от скъпата подложка (EPS + фолио), а направо PIR + фолио.
Етаж 2:
1. Реших да сложа 6см PIR(просто имам 6см) + 40мм(на някои места 60-70мм) калциево-сулфатна замазка, но заради кривините се наложи да слагам 4см и използвах XPS.
2. В баните слагам 4/5 см XPS заради по-дебелата замазка (ще е циментова)
3. Заради големите парчета PIR и кривините реших да го лепят. Чудих се с какво и си избрах CM 12. Тук там може да се наложи да се сложат дюбели, но това ще е преди полагането на фолиото.
В банята има оставени ивици без изолация заради сифоните и каналите
На някои места ще слагат XPS 2x40мм, защото нямам други дебелини, а вече не работят магазините
Етаж 1:
1. Оказа, се че на някои места имам да запълня 17-19см и ще сложа 10см PIR и между 35 и 55мм калциево-сулфатна отново.
2. На други места ще е 6см PIR + 1-2см лист XPS.
Живот и здраве вторият етаж трябва да е готов утре и през януари подово + замазка. Първият етаж чака разни други процеси.
6. Направих снежен човек