• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Ал_ - специалист
пон ное 11, 2024 10:33 pmkivanov написа:
Всички ги наричат белгийски, но заводът е в Турция :)
На посочения линк е написано “произведени в Белгия”, затова така ги нарекох. А иначе - най-важното е, че си доволен :partyman:
kivanov - специалист
Не съм писал от известно време, но много неща се случваха по къщата и нямах време.

1. След оградата сложиха ламаринените шапки на басейна (преди седмица сложиха и на гаража, но не ми остана време да снимам)
Изображение
Изображение

2. Направих сондаж
50м - 9000лв - уж има 200мл/с. Това е цената за дупката + тръбите. Другото е отделно. Сложиха помпа и табло и сега точа малко по малко за да се избистря.
Изображение

3. Влиза вода от дограмата на басейна. Уж го оправиха лятото. Сега пак е мокро и май ще викат някой от Reynaers да каже що тей става :axe:
Изображение

4. За около 2 седмици прекараха всички тръби на вентилацията на къщата и в паралел за 2-3 дни прекараха и трасетата за фреон
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

5. Прекараха и всички вертикални канализационни тръби
Изображение
Те тва се наложи, защото противовакуумната клапа не ми звучи като нещо, което искам да стои зад картона.
Изображение

6. Направих проба и се оказа, че скобата за подовото хваща здраво в PIR-а и понеже имах бая (поръчах го заедно с този за покрива, но стоя 1 година в склад). Няма да слагам от скъпата подложка (EPS + фолио), а направо PIR + фолио.
Етаж 2:
1. Реших да сложа 6см PIR(просто имам 6см) + 40мм(на някои места 60-70мм) калциево-сулфатна замазка, но заради кривините се наложи да слагам 4см и използвах XPS.
2. В баните слагам 4/5 см XPS заради по-дебелата замазка (ще е циментова)
3. Заради големите парчета PIR и кривините реших да го лепят. Чудих се с какво и си избрах CM 12. Тук там може да се наложи да се сложат дюбели, но това ще е преди полагането на фолиото.

Изображение
В банята има оставени ивици без изолация заради сифоните и каналите
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На някои места ще слагат XPS 2x40мм, защото нямам други дебелини, а вече не работят магазините :) Там където е много криво вместо да го пълня ще сложа листове 1-2см XPS над PIR-a

Етаж 1:
1. Оказа, се че на някои места имам да запълня 17-19см и ще сложа 10см PIR и между 35 и 55мм калциево-сулфатна отново.
2. На други места ще е 6см PIR + 1-2см лист XPS.

Живот и здраве вторият етаж трябва да е готов утре и през януари подово + замазка. Първият етаж чака разни други процеси.

6. Направих снежен човек :)
Изображение
kivanov ..... хайде бре човек ......събуждах се и заспивах с хронологията по строителството на твоя дом....пиши как въвят нещата...надявам се че в личен план всичко е наред.
kivanov - специалист
пет мар 14, 2025 9:19 pmFestina написа:
kivanov ..... хайде бре човек ......събуждах се и заспивах с хронологията по строителството на твоя дом....пиши как въвят нещата...надявам се че в личен план всичко е наред.
За съжаление се събраха много неприятни неприятности в личен план и нямах време да пиша. Бях(още на моменти съм) съвсем близо да се откажа от целия строеж и да продавам. Така или иначе продължавам.

Какво се свърши от предното снимане:
1. Наредиха подовото и сложиха колекторите. Три пъти го надуват с азот.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Малко импровизиран кофраж от мен (без пяната):
Изображение
Изображение

3. Положиха замазката на втория етаж. Момчетата от Евромикс са големи пичове. Помогнаха ми да запуша пропуските по кофража, да сложим забравени ленти и т.н. Дадоха акъл да намалим дебелината за да не пълня напразно 180 квадрата. Препоръчвам ги с две ръце.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Свършиха за под 1 ден. После с лазера проверих нивата и има разлика до макс 3мм, което според мен е топ.

Изображение
Изображение
Изображение

3. Изкъртиха преебаните стъпала:
Изображение

Тук се вижда, че армировката не е там където е трябвало да бъде. На едното стъпало е на правилното място (почти), но пак се беше спукало(малко).
Изображение

4. Инсталираха оборудването на басейна (остава само буферен съд).
Това е системата за пречистване(има контрол на химиите и система за дозиране). Като "дебит" е за двойно по-голям басейн.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

По-късно сложиха и гумени подложки под помпите.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
На снимките техническото е на 70% готово, но ще снимам цялото идните дни.

5. Направихме и ламаринените шапки по целия покрив. Момчетата, които го направиха са супер точни и ги препоръчвам също. Много интелигентни и с мерак.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

6. Направихме конструкцията на тавана на басейна и на втория етаж. Нямам много снимки, но ще снимам. Много съм доволен от момчето, което ги прави. Справи се с всички тъпотии на проектантите и на предишните изпълнители.
Тук тествам колко броя и какви крушки ми трябват.
Изображение

7. Сложихме съд 3 кубика към сондажа и направиха шахтата.
Изображение
Изображение
Изображение

8. Направихме и стълбите на входа (отново) и на 2те стъпала между междинната площадка и втория етаж. Искам да благодаря на супер готините ми съседи, които са строителни инженери и ми направиха оградата и стъпалата.
Изображение
Изображение

Сега довършваме интериора и имам няколко работни картинки и идеи:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ще кача снимки от:
1. конструкцията на тавана на басейна и на втория етаж.
2. въздуховодите в басейна
3. ВиК инсталацията
4. вентилационните тръби на барбекю, кюхня и т.н.
resistbody - майстор
Гледам доста от визуализациите са с така модерните сега стенни панели... НЕ го прави братовчед ми направи цяла стена така със "скрита" врата. Като гледаш стената и ти се завива свят, направо те хипнотизира.. сега го позакри с едно пано и телевизор, вероятно се свиква ако живееш там. Ще ти пусна снимка да видим дали идеята ти е същата..
Lutchezar - майстор
Аз на снимките не виждам носещата армировка на стълбите.
Прикачен файл:
stairs.jpg
stairs.jpg (21.63 KиБ) Видяна 935 пъти
Прикачен файл:
imagen_554_309_F4C9F9CC.jpg
imagen_554_309_F4C9F9CC.jpg (39.5 KиБ) Видяна 934 пъти
kivanov - специалист
чет апр 24, 2025 11:00 pmresistbody написа:
Гледам доста от визуализациите са с така модерните сега стенни панели... НЕ го прави братовчед ми направи цяла стена така със "скрита" врата. Като гледаш стената и ти се завива свят, направо те хипнотизира.. сега го позакри с едно пано и телевизор, вероятно се свиква ако живееш там. Ще ти пусна снимка да видим дали идеята ти е същата..
Давай насам, ще е полезно.
пет апр 25, 2025 3:43 amLutchezar написа:
Аз на снимките не виждам носещата армировка на стълбите.
stairs.jpg
imagen_554_309_F4C9F9CC.jpg
Може ли малко повече информация за кои стълби говориш? И какво да погледна ;)
Lutchezar - майстор
съб апр 26, 2025 8:02 pmkivanov написа:
....
Може ли малко повече информация за кои стълби говориш? И какво да погледна ;)
За тези които са изкъртени и наново армирани.
Липсват долен и горен слой армировка под стъпалата.
Прикачен файл:
Screenshot_20250427-232355~2.jpg
resistbody - майстор
съб апр 26, 2025 8:02 pmkivanov написа:
Давай насам, ще е полезно.
Пуснах ти ги на месинджър, че тука е тегаво и да не разводнявам темата, а и не искам да качвам чужди къщи в общото пространство. (дори моята вътре не я показвам публично)

За стълбището казват че нямаш напънати пръти (пързалката) но не мисля ще е проблем за 5 стъпала.
Е тука са дискутирали този тип армировка, ама не ми се чете и гледах само картинките https://www.eng-tips.com/threads/%E2%80 ... rs.474286/
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: