• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
DMN - майстор
Baлepu написа:
До колко оборота сваля предавката му (т.е. се вдига въпросната мощност)?
Предавката няма да увеличи мощността, а въртящия момент. :)
:partyman:
Baлepu - специалист
Като изразяване съм съгласен. За смисъла - мисля, че се подразбира какво имам предвид. И с по-слаб двигател би могло да се мели, макар и по-бавно. И с по-малко предавателно число би могло да се мели при по-мощен двигател. Той самият освен (консумирана) мощност има въртящ момент. Мисълта ми е, че "уравнението" дали ще върши работа е с повече неизвестни.
gogo7777 - майстор
Ами както каза, проба си трябва.
За домашна месомелачка аз лично бих си я направил с по-компактен двигател и редуктор.
Николов Н. - специалист
1,1Kw на 380V, то на 220v са около 600W. Струва ми се излишно голяма мащност. Дворната ми плъзгаща врата е с двигател от 3х380 V на монофазно 220v , а тежи над 80Kg. Но явно такъв са имали.
MamaMy - майстор
съб дек 07, 2024 12:28 pmНиколов Н. написа:
1,1Kw на 380V, то на 220v са около 600W. Струва ми се излишно голяма мащност. Дворната ми плъзгаща врата е с двигател от 3х380 V на монофазно 220v , а тежи над 80Kg. Но явно такъв са имали.
И ти ли даваш съвети в раздел електроника? Даже не знаеш стандартите на мрежовото напрежение. Май последно си ги чувал от някой по времето на Живков. От няколко десетилeтия монофазното напрежение е 230v, a трифазното е 400v.
Николов Н. - специалист
=D> Е ,и?
П.С.: новете стандарти не са от"няколко десетилетия" а от 2007г , стандартите в Европа!!
MamaMy - майстор
Щом и водолази-удавници започнаха да дават съвети в този подфорум е ясно колко девалвира форума.
Baлepu - специалист
съб дек 07, 2024 12:28 pmНиколов Н. написа:
Вярно, но много скопено изказване. Мощността на 400V и на 230V си е една и съща след смяна на свързването на намотките от Y в Δ. При монофазно 230V с пусков кондензатор е наполовина (в случая ~550W). С добавяне на работен действително може да е около 600W.
За "дворната плъзгаща врата" разбрахме, че е с трифазен двигател, пуснат на монофазно, но колко вата е?
80кг са много да ги вдигнеш, но да ги плъзнеш по нивелирана релса, би могъл и с един пръст.
Николов Н. - специалист
600W Пръста ти трябва да е доста големичък да плъзнеш 4м врата. А килограмите са ориентировъчни. :lol:
hidrazin - майстор
съб дек 07, 2024 3:33 pmНиколов Н. написа:
=D> Е ,и?
П.С.: новете стандарти не са от"няколко десетилетия" а от 2007г , стандартите в Европа!!
Дрън, дрън. дрън...

БДС EN 50160:2003 Дата нa публикуване: 30.01.2004 г.

В Европа хармонизацията става официална през 2008-ма а не през 2007-ма.
Нищо че някои (като България) преминават на 230V преди 2008-ма година.
Тъкмо малко над ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ от как в България по стандарт няма 220V
Ама на някои и 5 пъти по 2 десетилетия няма да им стигнат да им увлезе ... в акъла.
:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Питане за ел мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: