Нека намерим най-тънките цени.
pavelvasilev - специалист
вт дек 10, 2024 3:19 pmresistbody написа:
Много ми е интересно, дали може да се развие държача за картуша и да се сложи тръба от пистолет за "салам" .... имам доста полиуретан за полагане, и се чудя дали да не взема един подобен...
Ако се намери с подходящ диаметър и резба тръба, например като тази на парксайд ръчния пистолет за силикон, като нищо може и да стане на райдъра, като я взема и ще покажа каква е резбата и диаметъра.
chapara - майстор
Дължината на буталото?
Ал_ - специалист
resistbody, щом има комбинирани - сигурно ще е възможно, но няма ли да е по-лесно и идобно нещо готово?
Само за пример
zz_stefanov - майстор
вт дек 10, 2024 6:53 amkozl написа:
Става ми любопитно как преходника ще се справи със спиране на консумацията от разредена парксайдска батерия :?
не само това. Примерно инструментите на Бош си разпознават батериите по един резистори свързан между 2ри пин и (-). Това лесно може да се изсимулира. Мисля че на батериите над 4Ah е 7,2к ако се не лъжа.
На батериите без BMS на средният пин е изведен директно термистора, на тези с BMS излиза някакво напрежение, което управлява електрониката на уреда в случай на прегряване на батерията. Отделно новите зарядни четат новите батерии по цифров канал който е прекаран по аналоговите изводи. Батериите и зарядните са съвместими във всички посоки поне засега. Схемите и данните са ограничени, някои неверни.

Може да се заиграе човек с това , но може и да прецака нещо, а на марковите инструменти електронните модули са много скъпи.
MamaMy - майстор
вт дек 10, 2024 3:58 pmpavelvasilev написа:
вт дек 10, 2024 3:19 pmresistbody написа:
Много ми е интересно, дали може да се развие държача за картуша и да се сложи тръба от пистолет за "салам" .... имам доста полиуретан за полагане, и се чудя дали да не взема един подобен...
Ако се намери с подходящ диаметър и резба тръба, например като тази на парксайд ръчния пистолет за силикон, като нищо може и да стане на райдъра, като я взема и ще покажа каква е резбата и диаметъра.
На Парксайда ръчния пистолет е с много къса тръба. В нея не се събира нормален салам полиуретан.
hidrazin - майстор
А на тоя Райдър защо картинката е като за пистолет за салам?
Че и пише капаците 600 мл - също като саламите.
Иначе в описанието пише че е за силикон в картуши... :?

Прикачен файл:
Райдърче.jpg
Райдърче.jpg (57.45 KиБ) Видяна 712 пъти

:partyman:
chapara - майстор
Този е комбиниран, и за картуш, и за салам. Аз имам такъв ръчен, просто буталото трябва да влиза в картуш.
zz_stefanov - майстор
Тези машинки са много полезни, но за хора които полагат много лепило и силикон. Моите дограмаджии бяха с деволт, пипвал съм на Бош и Милуоки. Кеф е да се работи с тях, но много пари и няма смисъл. Най много и аз да взема някой Райдър.
resistbody - майстор
вт дек 10, 2024 6:05 pmАл_ написа:
resistbody, щом има комбинирани - сигурно ще е възможно, но няма ли да е по-лесно и идобно нещо готово?
Само за пример
Имам значително количество инструменти енхел и над 15 батерии, та затова смятах да се придтржам към серията, а да не се занимавам с нови батерии и/или преходници....

https://www.onlinemashini.bg/akumulator ... 0-li/80580

Вероятно няма да му стига дължината на буталото... и ще трябва подложи с каквито не ми се занимава...
chapara - майстор
Аз заприходих един къс, утре е при мен, че ми се очертават километри на един таван. Саламите ще ги режа на две.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: