Навсякъде пише, че е керамично покритието. Медно му казват заради цвета. Медни съдове не стават за готвене ако не са калайдисани щот с мазнините образуват отровни съединения.
нед дек 15, 2024 12:38 pmiliya_i написа: Едно време COOPER-ните съдове се калайдисвали векове наред.Труден отговор. Тиганите с незлепващо покритие са добри докато са нови.
А сега рекламата обявява COOPER-ното покритие за най-доброто на света.
На кого да вярваме?
След нарушаване на покритието подлежат само на изхвърляне. Освен това масово са алуминиеви - доста по-инертни от медните.
Медните имат едно съществено предимство - отличен контрол на температурата и "бързина".
Бакъра предава температурата почти два пъти по-бързо от Халумина.
Демек се загряват много по-бързо и освен това равномерно и без горещи точки.
А при махане от котлона изстива също толкова бързо.
С една дума при готвене имате много добър и бърз контрол върху температурата на "манджата".
Разбира се имат и недостатъци. Каленото покритие също трябва да се пази.
При нарушаване на калаеното покритие то лесно се възстановява но ако има кой да ви го направи.
То човек може и сам, ама си трябват малко ръчички.

По-трудни са и за поддръжка. Доколкото знам не се мият в миялна машина а само на ръка.
