• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 31
Всички имаме коли, нали ?
zz_stefanov - майстор
Е то където има старт/стоп, акумулатори алтернатор....са специално пригодени за този режим.
Неприятно е усещането като я караш. При някои може да се елиминира от софтуера, при други не.
Ал_ - специалист
Да, би трябвало да го има като опция
Прикачен файл:
IMG_0653.png
IMG_0653.png (59.77 KиБ) Видяна 448 пъти
Акумулаторите уж са "мислени" за тази система, но стартерите?! Тях как ги направиха по здрави?
Вместо два старта на ден, колко светофара средно среща такъв автомобил на ден?

Покарах година-две едно такова вагче. На втората вече си пестеше акумулатора.
Стартера вероятно ще устиска няколко години допълнително, но 15?!
zz_stefanov - майстор
Не знам колко. Карал съм към година такава. Но бе 4 годишна.
Сега нямам тази функция.
silent - майстор
От личен опит мога кажа че правите свободни съчинения и си ги оцветявате както ви харесва. Надежда е системата или поне не толкова ненадеждна колкото внушавате.
zz_stefanov - майстор
То в повечето случаи коментираме надеждността на над 8-10 годишни коли 2'ра ръка.
Иначе с това на което съм въртял геврека и аз не съм имал проблем, особено след като имах навика след старт пръста ми да стигне до бутона за изключване :)
Щом го правят.....
Споделям наблюденията си, до където са стигнали.
Предполагам така е написал инженера логиката, когато спадне капацитета на акумулатора, компа деактивира Старт-Стопа.
Така розово си мисля само, щото не съм го прочел от компа на колата.
Та, ако правилно разсъждавам, надеждна е докато откаже едно от двете- стартер и акумулатор, както и при съвсем обикновен автомобил.
Съвсем логично е, да е значително по малко надеждна, поради значително по натовареният режим на тези две джаджи.
Веднага ми изникве една асоциация.........
За оптимиста, песимиста и чашата, но да речем- по малко надеждна е тази системка, отколкото по ненадеждна!

Бледият ми опит е със свеж служебен автомобил, експлоатиран от женски високопоставен служител, в известна българска компания.
През втората година системата започна да щади акумулатора.
пишман_майстор - майстор
нед дек 22, 2024 4:41 amESPACE написа:
...
И как точно смяташ да го направиш?
Има разни варианти, с добавяне на модулче е един от тях .
Във ФВ форума са коментирани , вкл. и варианти за деактивация с вагком и/или излъгване на системата ( ако е ръчна кутия , премахва се кабелчето към датчика за свободната или за тия с теглич се слага капачка/тапа на куплунга имитираща ремарке , при мен и двете са налични ) .
Колата в последно време се кара предимно на дълго и не е чак драма , но в градовете като вляза, се почва....
В чуждоезични форуми има коментари кое как за деактивация https://www.mytreg.com/search/54749/?q= ... =relevance
Ал_ - специалист
нед дек 22, 2024 11:44 amпишман_майстор написа:
или за тия с теглич се слага капачка/тапа на куплунга имитираща ремарке
Хитро, но колкото и на пръв поглед хипотетично да звучи - има голяма вероятност да повлияе на работата на важни системи за сигурност в екстремни ситуации.
Ще ни бие Трифон :axe: но според мен е най-добре софтуерно да се пипа. На мен ми искаха 40 лв, прецених, че ми е по-добре да си купя софтуер за телефона и устройство, за да мога да изключа куп ненужни за мен неща, и да включа други такива, които незнайно защо са неактивни - брейк форс дисплеят много пъти ми е спасявал задника от разни заспи зад мен, а редовно е изключен по подразбиране.
Eeee, що така сига бе?!!!

Още като малък си казах- Ваг никога, но признавам, че са добри. Особено Ауди дизайн........
Почти за всичко си искат ваг-ком. Смяна дюза, това ти, онова му.....
Нека поне се прави интелигентно, не с тел и клещи!

Вчера покарах един Пасат TDI с добър акумулатор.
Добра лимузина, комфорт, бях забравил колко приятно се кара дизел, супер ускорение, до 3700-800 оборота.......Ракета!

Абе, я си гледайте акумулаторите, хахаа!
Прегледах две-три теми, от линкчето. Ми, потвърждават предположенията ми.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 31

Тема "Акумулаторът!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: