нед дек 22, 2024 1:36 pmhidrazin написа:Втория стартер е 48V алтернатор- електромотор при меките хибриди. Няма нищо общо със стартер нищо че стартира двигателя. На практика е електромотор без да ограничен времево за разлка от стартера. Надежността му идентична с алернатор а не със стартер.нед дек 22, 2024 7:36 amТрифон П.Трифонов написа: Акумулаторите уж са "мислени" за тази система, но стартерите?! Тях как ги направиха по здрави?Тая система има различни разновидности. По-здравите стартери бяха при по-старите модели.
Сега като гледам повечето системи са с "два стартера". Единия за студен старт - стандартен.
Системата се включва чак когато колата достигне нормална температура.
Тогава системата се включва и започва да използва "втория стартер" - алтернатора.![]()
Да, правилно съм написал - алтернатора. В тези системи той е доста "по-як" и се използва като стартер.
И съответно цената му е Олелееее... Както и на всичко по ненужната система де.
P.S. А при Кибритите (хибридите) има и други "бири"...
нед дек 22, 2024 2:57 pmsilent написа:нед дек 22, 2024 1:36 pmhidrazin написа: Втория стартер е 48V алтернатор- електромотор при меките хибриди.Втория "стартер" само при Кибритите ли и само на 48V ли?![]()
![]()
P.S. Пък и не случайно "втория стартер" съм го сложил в кавички...
За надеждността му спрямо стандартните алтернатори не ми се спори ама цената ДА.