• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
Ами тя 240л харчи за половин час на "автоматична"!
Това прави.......един не много кален джип или 2-3 не много мръсни автомобила.
вт дек 24, 2024 11:02 amBaлepu написа:
... Тенденцията е да работи 10-ина минути...
Baлepu - специалист
По-точно - 330л/ч. 200л - за 36 мин. Не мисля, че някой си пръска колата и толкова (еле пък на платена автомивка).
hidrazin - майстор
Разгле! Поне разбра че помпа няма да ти трябва. Освен ако не използваш вода примерно от кладенец. :-D
вт дек 24, 2024 4:58 pmBaлepu написа:
Нещо такова е, но с малко уточнение за разликата "засмуква" и "самозасмуква". Допускам, че грешката (ти) идва от това, ползваш гугъл-преводач, който го прави през английски (от италиански), а там думата за засмукване и вакуум е една. Та в крайна сметка...
Та в крайна сметка четене му е майката ... и бащата.
Два линка, и двата на английски, и в двата написано различно:
Autostop function and self-priming function
Automatic shut-off function and automatic suction function
:partyman:
P.S.И аз да ги продавам тези водоструйки, и аз ще напиша в ръководството да се осигури някакво налягане на входа.
Защо? Ами елементарно. Света се напълни с полуграмотници с "образование" от фейса.
Ако напиша че е самозасмукваща, половината кав...али няма да обезвъдушат маркуча и ще въртят докато "стопят" помпата.
После ще тръгнат да ми ги връщат гаранционно.
Затова е написано само че има такава "функция" ама само за тези дето знаят какво правят и как да я използват...
Baлepu - специалист
Аз благодаря искрено на всички включили се в дискусията! За пореден път се потвърди класиката "в спора се ражда истината".
Ще се повторя - бях пробвал с надеждата, че самозасмуква.
Някак си имам чувството, че мешаш смисъла на тази дума ... А може би аз съм в грешка? Една центробежна помпа (да речем "Вида") не е самозасмукваща. След обезвъждушаване (запълване на работният ѝ обем), няма проблем да засмуква. Самозасмукващата не се нуждае от обезвъздушаване. Т.е. създава нужния вакуум за първоначалното засмукване. Или греша?
вт дек 24, 2024 6:39 pmBaлepu написа:
... След обезвъждушаване (запълване на работният ѝ обем), няма проблем да засмуква. Самозасмукващата не се нуждае от обезвъздушаване. Т.е. създава нужния вакуум за първоначалното засмукване. Или греша?
Грешиш.

На едни специални машини помпите са оборудвани с вакуум-помпи. Тръгват и по друг начин- предварително се "заливат" с вода.
Самозасмукваща помпа си има обем предварително напълнен с вода.
Ето една самозасмукваща помпа. Ще забележиш пробката най отгоре, която служи за пълнене на вода преди работа.
Изображение

Освен това задължително се пълни и целият смукателен маркуч.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт дек 24, 2024 6:56 pm, променено общо 2 пъти.
Baлepu - специалист
По какъв способ става запълването на работния обем (по подразбиране естествено и смукателният маркуч), не е предмет на коментиране в случая. То и при "Видата" ако държи смукателният клапан и като цяло е надеждно херметизирана, няма проблем да си дърпа без обезвъздушаване непосредствено преди всеки пуск.
Между другото имам монтирана такава от много години и никога не съм се занимавал с обезвъздушаването ѝ. Ще я квалифицирате ли като самозасмукваща?
А!!!
След като вече стана професор по помпи, какво да квалифицирам?!
Baлepu - специалист
Защо аз? Защо квалифицираш мен, а не помпата ми? Аз само питам и изпълнявам препоръки. Ти и хидразин основно демонстрирате познания. Евала, но нещо извъртате ...
Благодарение на питането ми и отговорите ви в тази тема, разбрах, че водоструйката ми може да засмуква след обезвъздушаване. Но за мен не е самозасмукваща. Последно такава ли е или не е?
Кажете ако искате и за Видата - е или не е самозасмукваща (при положение, че нямам нищо приспособено за обезвъздушаването ѝ преди пуск).
hidrazin - майстор
вт дек 24, 2024 6:39 pmBaлepu написа:
Някак си имам чувството, че мешаш смисъла на тази дума ... А може би аз съм в грешка? Една центробежна помпа (да речем "Вида") не е самозасмукваща. След обезвъждушаване (запълване на работният ѝ обем), няма проблем да засмуква.
Аз пък имам чувството че си даскал по БЕЛ, философ или по-скоро философ направен от многогодишо растение, с голям диаметър на стеблото, което използва дървесината като своя структурна тъкан... :shock:
К'во ще кажеш да го преведем така - ЗАСМУКВАЩА от определена дълбочина???
Все пак на помпите дават един основен параметър - ДЪЛБОЧИНА НА ЗАСМУКВАНЕ.
Е те от там (ти) идва грешката и неадекватните разсъждения.
Ай ся нататък че това у Фейсо го нема...
ЗАСМУКВАЩИТЕ помпи вече ги делим на САМОзсмукващи и ... тип "ВИДА". :-D
И на тип "ВИДА" и на твоята китайска водострука помпите са САМОСМУЧЕЩИ но не и самозасмукващи.
На двете има трябва предварително обезвъдушаване но НЕ И ВХОДНО налягане. Ясно?
ЖОКЕР от мен:
вт дек 24, 2024 4:58 pmBaлepu написа:
Малко преди края маркуча се е повдигнал над водата и е дръпнала въздух. Сравнително бързо го потопих, но не можа повече да засмуче.
За да нямаш такива драми - на бидонЯ, кофата или каквото и да е там му слагаш едно ТАКОВА и ще имаш щастие.
:partyman:
P.S. И вече мисля да се изнасям от темата с тъпата, китайска водоструйка.
Толкова много Фесаджийски инттелект и образование ми идва в повече.
Нищо лично ама все пак са ПРАЗНИци а не ПЪЛНИци - това за даскалите по БЕЛ.
Не че останаха такива де, както и въобще читави даскали...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Самозасмукваща помпа за водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: