• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
А да видим кой извърта!
вт дек 24, 2024 6:39 pmBaлepu написа:
........... Самозасмукващата не се нуждае от обезвъздушаване. Т.е. създава нужния вакуум за първоначалното засмукване. Или греша?
Тук твърдя, че грешиш.
Самозасмукваща помпа, чиито корпус не е запълнен с вода, ще създаде вакуума нужен за да си дръпне вода на куково лято. От това следва въпросът за запълването, докато ти странно го отхвърляш.
вт дек 24, 2024 7:33 pmBaлepu написа:
По какъв способ става запълването на работния обем (по подразбиране естествено и смукателният маркуч), не е предмет на коментиране в случая....
След като си толкова наясно вече, чудя се защо бяха всичките тези въпроси!
Вероятно ни изпитваш, за да се опресним по темата. Благодаря!

Меко казано странно е да твърдиш, че двама извъртат, докато ти си в "правия път". На нагло ми прилича, но вероятно бъркам?!
Baлepu - специалист
Когато свършат знанията идва ред на обидите. Яки водевили и каламбури зъвъртяхте и като се забъркахте сами се надявате да сте объркали другите (четящи).
ЗАСМУКВАЩИТЕ помпи вече ги делим на САМОзсмукващи и ... тип "ВИДА". :-D
И на тип "ВИДА" и на твоята китайска водострука помпите са САМОСМУЧЕЩИ но не и самозасмукващи.
На двете има трябва предварително обезвъдушаване но НЕ И ВХОДНО налягане
.
С какво се различават САМОсмучещите помпи от просто смучещите? Какво означава това "само-"?
Ще го кажа още веднъж: никога не съм се занимавал с обезвъздушаване на градинската си Вида!
... но НЕ И ВХОДНО налягане
Да попитам - и за бустер помпите ли е така? Тяхното предназначение, до колкото знам, е да създават по-високо налягане. Правех си асоциация с водоструйката - нали и тя прави високо налягане. Окей - бил съм в грешка. Все пак и на бустер помпите ли не им трябва входно налягане? Те "самосму-", "самозасмук-" или просто смучещи са? Или те все пак не смучат изобщо?
Моля, пробвайте по същество (освен ако не тренирате за народни представители).
hidrazin - майстор
Валерка, мислех да не пиша повече но това:
вт дек 24, 2024 9:27 pmBaлepu написа:
Окей - бил съм в грешка.
е напълно достатъчно.
Ти колко вида помпи познаваш и какво образование имаш в тая област?
Не ми отговаряй, въпроса е риторичен.
СПРАВКА - това е ФОРУМ а не УЧИЛИЩЕ.
Питал си за някаква китайска водоструйка, убедил съм те (и ме само аз) че в случая не и трябва помпа и толкоз.
Филма приключва.
Който иска подробности и повече информация - отива на училище.
Все пак тук всичко е доброволно и никой с нищо не ти е длъжен.
Всели ПРАЗНИци... :)
:partyman:
P.S. Моите добрини край нямат!
Освен самосмучещи и самозасмукващи има и потопяени помпи, има и перилстатични помпи, има и дозиращи помпи, има и ...
Абе я върви да четеш!!! ПРАЗНИците са подходящо време да не си губиш времето... :)
И роди се..........филосоФ.
Ти да си опрАвен, па ние ще му мислим. То вече не е ясно кой е тук с въпросите, кой раздава оценките, кой се дипломира скоропостижно.

Знанията свършили, хаха!
Никога не бил обезвъздушавал Вида, хихи!
Една водоструйка самозасмукала, което потвърждава, че по Коледа стават чудеса.
....
Моля, пробвайте по същество (освен ако не тренирате за народни представители).
Правя и тренирам каквото си искам.

Хидра, тоя не е даскал.
Ал_ - специалист
Хоухоухоууууууу, ще ви оставя без подаръци, бе ей! А такъв хубав телешки стек, с коричка отвън, и леко кървав отвътре бях подготвил за Трифон :santa:
Валери, тази водоструйка не я дават подходяща за свързване към водопровода. А понеже и ти оставаш без подарък - утре ще тествам твоя подарък мога ли да засмуча бира при различни положения на каската :lol: подозирам, че няма да успея само при празни кенчета :-D

https://www.engineering-review.bg/bg/sa ... -i/2/3058/
Последна промяна от Ал_ на вт дек 24, 2024 10:10 pm, променено общо 1 път.
вт дек 24, 2024 10:00 pmАл_ написа:
Хоухоухоууууууу, ще ви оставя без подаръци, бе ей! А такъв хубав телешки стек, с коричка отвън, и леко кървав отвътре бях подготвил за Трифон :santa:
.....
Бих пропуснал при всички случаи.
Изображение

Валерката да не пропусне частта, в която е упоменато за известното количество вода в корпуса на помпата, което трябва да осигури той!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт дек 24, 2024 10:10 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Всички помпи са самозасмукващи, но до определена дълбочина. Дълбочината на самозасмукване се определя от възможността на помпата да създаде вакум без вода в нея. Колкото е по голям този вакум толкова от по дълбоко може да смукне без обезвъздушаване, като границата е 9,8м при идеалната помпа.
Ал_ - специалист
вт дек 24, 2024 10:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защоооо? Не свършват ли постите в 23:59 днес?
вт дек 24, 2024 10:09 pmivanovbg написа:
Всички помпи са самозасмукващи, но до определена дълбочина. Дълбочината на самозасмукване се определя от възможността на помпата да създаде вакум без вода в нея. Колкото е по голям този вакум толкова от по дълбоко може да смукне без обезвъздушаване, като границата е 9,8м при идеалната помпа.
ВАЖНО: "Работното колело на помпата винаги трябва да е потопено във вода при стартиране на помпата, тъй като в противен случай, тя не може да засмуче от течността."
"За разлика от мембранните и буталните помпи, спиралната камера на центробежните помпи трябва да е пълна с вода (залята), преди тя да бъде пусната в действие."

Иванов, малко или много, мисленето ти е проблем.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт дек 24, 2024 10:23 pm, променено общо 1 път.
вт дек 24, 2024 10:12 pmАл_ написа:
вт дек 24, 2024 10:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Защоооо? Не свършват ли постите в 23:59 днес?
Ал, след това ставам друг човек.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Самозасмукваща помпа за водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: