Преди 50 години на село крушки не горяха. Не защото са били много качествени, а защото напрежението рядко стигаше над 200V. Бяхме в края на линията. 

вт дек 31, 2024 7:03 pmMamaMy написа: От друга страна нормалния потребител не се катери по тавана да пипа лампата. Тогава са горели много рядко крушките. Потребителя пипа най-често ключа. По 20-30 пъти на ден.Става въпрос за баня.Ключа е извън банята,а крушката в банята над вратата.Няма нужда да се катеря.Като се протегна и я достигам.
вт дек 31, 2024 6:49 pmESPACE написа: Сигурно са изхождали от мисълта, че ключа може да го пипаш с мокри ръце.Едва ли. По-вероятно е грешка на писателите авторите.
ср яну 01, 2025 5:18 pmchapara написа:Принципно не е толкова от значение. Всяко местоположение си има и + и -. Ако е в ключа - той се пипа най често, а и се случва и с мокри ръце. Когато сменяш крушка, често си на стол, така да се каже далеч от земята, пък и не е пробоем да се изключва бушона, че я помниш как е монтиран ключа, я не. Ако ключа е електронен през него винаги тече някакъв ток, така че въпреки че прекъсва фазата пак може да те стресе и да паднеш от стола.ср яну 01, 2025 4:46 pmn_a написа:Така е приказката, но често.ср яну 01, 2025 2:27 amchapara написа: ... Всеки Божи ден на аплиците крушките са демомтирани, ключовете изкормени...Правят едно и също ли?
Къде е по безопасно да е фазата?
На високо или на ниско, по леснодостъпно място![]()
ср яну 01, 2025 5:49 pmivanovbg написа:То ако е от стола добре. Но таваните са ми на 3.20м. и падането е по болезнено. И забравих че виждането ми за достигане на фасунгите горе от децата е почти невъзможно. Все пак си мисля, че по добре би било ключа да прекъсва нулата. Но кой съм аз, за това нямам никакви претенции и питам.
въпреки че прекъсва фазата пак може да те стресе и да паднеш от стола.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: