Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
ср яну 01, 2025 8:38 pmivanovbg написа:
И какво е опасното?
Грабвай си магнитите и бегай в сервиза да ги слагаш по колите.
Слава на оня Горе че няма да допра до сервиза в който работиш...
И Иванов, ти сега за коя инсталация говориш? За твоята или на сина? Щото пак направи каша:
При сина понеже инсталацията е подова, за да избегнем разклонителните кутии по стените съм прекъсвал фазата.
А на тебе КОЙ ТИ ПОЗВОЛИ да бараш дето не ти е работата? :shock:
И резултата е налице - недоклатена инсталация. И у вас, и у сина ти.
Так и след 100 години няма да се оправим...
:partyman:
ivanovbg - майстор
Ако моята инсталация ще ви оправи - заповядай да я поправиш. :-D

А и не разбрах какво е недоклатеното. При сина инсталацията е така: от бушона слиза до пода и влиза в стаята. Минава по пода във всички контакти и свършва при последния в стаята. Няма разклонителни кутии щот са в самите подови контакти. Всяко помещение отделен бушон. За осветлението са отделни кабели- доста по тънки и от пода се качва нагоре, минава през ключа и заминава към лампата. В ключа съм прекъснал фазата
chapara - майстор
Аз тока го спирам от главния ми предпазител, който прекъсва фаза и нула. За контактите Хидра, имам капачки, с които и на мен ми е трудно да завъртя и наглася да влезне щепсела по някога. Афинитета на внуцуте е осветлението. Страх ме е да кажа че са внучки🙄
Svetoslavoff1 - майстор
ср яну 01, 2025 7:02 pmmika написа:
ср яну 01, 2025 6:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще нарисуваш ли схема на пустото "девоаторно свързване"?
Има го в интернет, но това свързване е опасно и неправилно:
Като една от възможните илюстрации за логическа схема "ИЛИ" с една батерийка бива, но дотам! Та не трябва безкритично да се прилагат схеми само защото ги има в Мрежата. Mika вече е посочил кусурите и.
chapara - майстор
Явно моя въпрос ще си остане в битието. Смятайте че не съм го задавал. Ще послушам за кой ли път Завета на баща ми: - Здрава работа, не пипай синко, все нещо може да се обърка.
ср яну 01, 2025 9:01 pmSvetoslavoff1 написа:
"Въпросът" беше реторичен. В кавички понеже подканвайки го да покаже, евентуално това би го довело до размисъл.
Господинът обладава изключителна природна интелигентност, но груба, също необработен диамант.
hidrazin - майстор
ср яну 01, 2025 9:11 pmchapara написа:
Явно моя въпрос ще си остане в битието.
Ми конкретизирай, с подробности.
От теб разбрах само:
Имам бясни внуци. Всеки Божи ден на аплиците крушките са демомтирани, ключовете изкормени, на дядо любимци.
После внуците стана внучки. Разбира се че имам решениЯ - не едно. :-D
Ако ключа прекъсва фазата - няма проблем че демонтират аплиците. Пък и накрая ще пораснат и ще минат на гримове.
Ако демонтират ключовете - ми вземи им отвертките бе! :lol:
Разбира се имам и скрит в ръкава начин за крайни случаи и гарантирано работещ.
Така си отказах едно от кучетата да бара кокошки. След прилагането - като види пиле и бяга от него като дявол от тамян.
P.S.И най-добрият и правилен вариант.
Смени си инсталацията с трипроводна и сложи ДТЗ на всички кръгове, включително на осветлениято.
Така ще спиш спокойно ама дали ще можеш да си го позволиш е отделен въпрос. :?
Затова предложих евтини варианти... :-D
mika - специалист
ср яну 01, 2025 9:01 pmchapara написа:
Афинитета на внуцуте е осветлението.
Вече съм го пускaл като пример, но ето още веднъж:
ср яну 01, 2025 9:44 pmhidrazin написа:
Смени си инсталацията с трипроводна и сложи ДТЗ на всички кръгове, включително на осветлениято.
hidrazin - майстор
ср яну 01, 2025 10:02 pmmika написа:
Вече съм го пускл като пример, но ето още веднъж ...
Уфффф... Недей. Мога да пусна още много ама нито са за тука, нито са за гледане... :)
Иначе да, вероятността клони към НУЛА.
Ама на тоя който се случи е ... 100%
И да, руската рулетка е по-опасна... :lol:
chapara - майстор
Баш на место, и тука унуците са унучки, значи няма да се притеснвам. Мислех че моите са само хиперактивни😀👍

Тема ""Нулата" през ключа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: