Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 5:53 pmbigdragon написа:
вт яну 14, 2025 5:48 pmkalin1978 написа:
...и най важното от какъв материал да е новия сифон за да не се случи същото?
Бронз или неръждавейка (инокс), гледай да не ти
пробутат отново никелиран алуминий или ЦАМ.

ПП Бюджетно може и пластмаса, нооо...
тоест целият да е от нер,стомана или бронз,да не е отдолу с пвц(защото мислех за да нямам такива главоболия да е пвц отдолу)?p.s не търся бюджетен вариант,а да е здрав...
chapara - майстор
Пропуснал си нещо важно, което преди 10години съм споменал!
Режи капачката по диагоналите.
Изображение

Така ще може да я направиш на четри части без да се заклинва към плочките, които после с разклащане ще се разлепят. Диска в края ще ти влезне във фуга, което после ще фугираш. Облепи плочите, защото искрите горят глазурата и цялата баня ще стане на черни точици които не се махат.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 6:25 pmchapara написа:
Пропуснал си нещо важно, което преди 10години съм споменал!
Режи капачката по диагоналите. Така ще може да я направиш на четри части без да се заклинва към плочките, които после с разклащане ще се разлепят. Диска в края ще ти влезне във фуга, което после ще фугираш. Облепи плочите, защото искрите горят глазурата и цялата баня ще стане на черни точици които не се махат.
почти всичко твое съм изчел и помня за диагонала и за искрите които развалят глазурата,само моля те един качествен сифон(до сега ги гледах и са все отдолу пвц)роговите са с голямо разнообразие ,но правите уви не....тези стават ли или да търся нещо друго?
bigdragon - майстор
От показаните сифони втория е съмнителен.

Обърни внимание и на размера на квадрата.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 6:51 pmbigdragon написа:
От показаните сифони втория е съмнителен.

Обърни внимание и на размера на квадрата.
да,всичко ще измеря
ivanovbg - майстор
Когато режеш вземи един по голям кашон и го сложи така, че да режеш вътре, че като режеш ще пръска настрани и ще окепазиш стените.

Аз залепих новия сифон със силиконово лепило, да не режа пак с флекс. Така и фугата около сифона се оформи идеално.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 8:17 pmivanovbg написа:
Когато режеш вземи един по голям кашон и го сложи така, че да режеш вътре, че като режеш ще пръска настрани и ще окепазиш стените.

Аз залепих новия сифон със силиконово лепило, да не режа пак с флекс. Така и фугата около сифона се оформи идеално.
добре всички ми дадохте много ценни съвети,живи и здрави да сте,само със сифона не разбрах лошо ли е надолу да е пвц,прави почти няма от метал...
ivanovbg - майстор
Пвцто не гние, лепи се със силикон и по лесно се кърти от металния ако се наложи. Продават и различни капачки от неръждавейка за него.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 8:58 pmivanovbg написа:
Пвцто не гние, лепи се със силикон и по лесно се кърти от металния ако се наложи. Продават и различни капачки от неръждавейка за него.
ми и аз така разсъждавах,но един колега по горе беше написал,че "има бюджетни варианти от пластмаса,нооо"....

Тема "как да сменя разпадащ се капак на подов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: