Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanovbg - майстор
Ми той си е явно "железарче". Какво като е метален сифона като тръбите на които го монтираш са ПВЦ? То и проблем с тръбите нямаш, а със сифона, тоест с метала. Мисли малко.

Да не говорим, че ако се наложи демонтаж ще ти трябва само едно нагряване със сешоара да омекне и го вадиш.
Последна промяна от ivanovbg на вт яну 14, 2025 10:24 pm, променено общо 1 път.
kalin1978 - напреднал
вт яну 14, 2025 10:19 pmivanovbg написа:
Ми той си е явно "железарче". Какво като е метален сифона като тръбите на които го монтираш са ПВЦ? То и проблем с тръбите нямаш, а със сифона, тоест с метала. Мисли малко.
ами аз мисля и точно затова си бях заплюл пвц то,но като ми се написа "ноо",все пак не съм майстор,и си помислих да не би по време на монтажа,след или и аз не знам да създава някакъв проблем...
chapara - майстор
Втория от твоите е твоя сифон, с клапата. За една ракия време са успели да натворят.... И никакви силикони!
Полиуретанов уплътнител е това с което лепиш.
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 12:13 amchapara написа:
Втория от твоите е твоя сифон, с клапата. За една ракия време са успели да натворят.... И никакви силикони!
Полиуретанов уплътнител е това с което лепиш.
Добре,благодаря ти,но говорим за втория от поста малко по отгоре(а не които аз съм постнал)?
chapara - майстор
вт яну 14, 2025 6:35 pmkalin1978 написа:
вт яну 14, 2025 6:25 pmchapara написа:
Пропуснал си нещо важно, което преди 10години съм споменал!
Режи капачката по диагоналите. Така ще може да я направиш на четри части без да се заклинва към плочките, които после с разклащане ще се разлепят. Диска в края ще ти влезне във фуга, което после ще фугираш. Облепи плочите, защото искрите горят глазурата и цялата баня ще стане на черни точици които не се махат.
почти всичко твое съм изчел и помня за диагонала и за искрите които развалят глазурата,само моля те един качествен сифон(до сега ги гледах и са все отдолу пвц)роговите са с голямо разнообразие ,но правите уви не....тези стават ли или да търся нещо друго?
Модел 3005-50А, първия всъщност с клапата, от твоя пост.
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 11:47 amchapara написа:
вт яну 14, 2025 6:35 pmkalin1978 написа:
вт яну 14, 2025 6:25 pmchapara написа:
Пропуснал си нещо важно, което преди 10години съм споменал!
Режи капачката по диагоналите. Така ще може да я направиш на четри части без да се заклинва към плочките, които после с разклащане ще се разлепят. Диска в края ще ти влезне във фуга, което после ще фугираш. Облепи плочите, защото искрите горят глазурата и цялата баня ще стане на черни точици които не се махат.
почти всичко твое съм изчел и помня за диагонала и за искрите които развалят глазурата,само моля те един качествен сифон(до сега ги гледах и са все отдолу пвц)роговите са с голямо разнообразие ,но правите уви не....тези стават ли или да търся нещо друго?
Модел 3005-50А, първия всъщност с клапата, от твоя пост.
аз съм го качил,но не съм видял,че не е моят размер(10х10),днес в магазина до нас ми предложиха този модел на MAGdrain,дали ще е качествен(на опаковка и визия са го докарали да изглежда луксозен :lol: )
chapara - майстор
Ти трябва да прецениш.
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 2:44 pmchapara написа:
Ти трябва да прецениш.
ами на мен ми харесва,но за материала ми беше чуденката,стомана ок,но с покритие инокс🤔
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 2:44 pmchapara написа:
Ти трябва да прецениш.
или да не ги мисля толкова и да хващам един за ушите,предполагам че няма да са боклук като този дето сменям(пък и не са евтини-35лв )...

Тема "как да сменя разпадащ се капак на подов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: