нед фев 16, 2025 1:25 pmhidrazin написа: ...Ако ми е останало някое парче ще го снимам.От последните 30х декара не остана ли барем сантим?
![]()

нед фев 16, 2025 1:25 pmhidrazin написа: ...Ако ми е останало някое парче ще го снимам.От последните 30х декара не остана ли барем сантим?
![]()
нед фев 16, 2025 2:19 pmТрифон П.Трифонов написа: От последните 30х декара не остана ли барем сантим?Там кабелите бяха качествени - Peysmian, Nexans, Draka...
нед фев 16, 2025 2:45 pmgogo7777 написа: Имам един тороидален траф, който развивах после обратно навивах. Направи ми впечатление голямата твърдост и еластичност на проводника. Чегъртах го.....червенее като бакъра, но няма неговите свойства. Със сигурност не е класически бубинажен меден проводник......Трафа е пил подложен на доста голямо нагряване и бакъра просто се е закалил.
нед фев 16, 2025 3:01 pmgogo7777 написа: Закалява се единствено при коване или изтегляне.Явно се закалява и при огъване или други деформации.
нед фев 16, 2025 6:03 pmТрифон П.Трифонов написа: Те тоя метод ползвахме при смяна на маслото.Това все още се практикува и дори е задължително при употреба на медни дифтунги. Такива има по дюзите на дизелите, на всички маслени пробки и на някои хидравлични тръби.
ДиХтунга през огъня, кофата и на пробката.
нед фев 16, 2025 7:31 pmТрифон П.Трифонов написа: Тая вечер на постни яйца...Добре изглеждат. Турни грарнтурка някаква кисела туршийка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: