• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 10:56 amhidrazin написа:
Много хора гледат но не могат да видят...
Електронните пресостати имат вграден съд и мембрана. Малки са по обем и размер но имат.
:partyman:
Чак пък мембрана. Налягането стои нагнетено и при всяко пускане на накой кран помпата се активира и работи постоянно докато има течаща вода. Подобна самоделка бях виждал върху резервоар с помпа за вода с прикачен електрически поплавък за вода, привързан към помпата със свински опашки. В момента в, който пуснех водата и започваше да работи. Спреш ли водата моментално спираше да работи. Другата положителна черта е, че в характеристиките пише, че не се влияе от Хлор и химикали за басейни. Което значи, че вътре метални части нямат съприкосновение с водата. Предишния хидрофор точно от хлора корозира и проби дупка в разширителния съд. Хлор + Алгицид слагам най вече лятото заради температурата и развитие на микроорганизми, защото водата е дъждовна и каптаж.
Видело по въпроса.
https://photos.app.goo.gl/xhEALLyd2oZd8qTb8
Мохи, естествено,че има мембрана. Не искам да разглобявам повече, ама който се е "бъзикал" с подобни неща, няма нужда от баба Ванга.
ESPACE - майстор
нед фев 23, 2025 11:35 amMohicanSQL написа:
Чак пък мембрана. Налягането стои нагнетено и при всяко пускане на накой кран помпата се активира и работи постоянно докато има течаща вода.
Мембрана с пружина има, разширителен съд не. От нея зависи старта на помпата при спадане на налягането при отваряне на кран.
Последна промяна от ESPACE на нед фев 23, 2025 11:46 am, променено общо 1 път.
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 11:32 amESPACE написа:
нед фев 23, 2025 10:56 amhidrazin написа:
Много хора гледат но не могат да видят...
Електронните пресостати имат вграден съд и мембрана. Малки са по обем и размер но имат.
:partyman:
Ще ми е интересно да видя такъв "вграден" съд в електронен пресостат. Няколко съм отварял, явно са много малки и скрити та не съм ги видял :)
Добре де, някой може ли да просветли невежата ми особа. За поредна сутрин разковах хидрофора с духалката. От винтила за помпане на въздух като го натисна пръска вода. Пусна ли чешмата хидрофора си работи нормално - включва нагнетява и изключва. Водата си тече и след около 2 минути пак повтаря процедурата. Симптомите на скъсана мембрана са да работи постоянно. Ако не е скъсана, тогава защо хвърля вода през винтила за помпане ?
Кой каза, че при скъсана мембрана ще работи постоянно?
През вентила излиза вода защото е скъсана.
Не си прави експерименти и не лягай на това ухо, че работи нормално! Сега нямаш РС който да разреди стартовете на помпата.
Дано се разминеш само с мембрана и малко труд, но ако продължаваш така......!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед фев 23, 2025 11:57 am, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
нед фев 23, 2025 11:45 amMohicanSQL написа:
Водата си тече и след около 2 минути пак повтаря процедурата.

Искаш да кажеш, че вода тече 2 минути без да се пуска помпата? Ако разш. съд е здрав и водата едва тече, може.
Николов Н. - специалист
Мембраната е скъсана. Помпата нагнетява водата в съда. Като вдигне до настроеното налягане и спира. Големите хидрофори по 2-3т. работят на този принцип-без мембрани.
Добре де, някой може ли да просветли невежата ми особа.....
Готово.
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 11:55 amESPACE написа:
Водата си тече и след около 2 минути пак повтаря процедурата.

Искаш да кажеш, че вода тече 2 минути без да се пуска помпата? Ако разш. съд е здрав и водата едва тече, може.
Точно така, тече а помпата се включва на две минути. Хидрофора е сравнително нов, на 6 месеца. Но ми се губи логиката. С мембрана или спукана, все си работи по един и същ начин. От къде идва това налягане, когато помпата не работи 2 минути. Ако пък мембраната не е скъсана, защо пръска вода под налягане от винтила. И защо да сменям мембраната след като хидрофора така или иначе си работи ?!
MohicanSQL - специалист
нед фев 23, 2025 12:00 pmНиколов Н. написа:
Мембраната е скъсана. Помпата нагнетява водата в съда. Като вдигне до настроеното налягане и спира. Големите хидрофори по 2-3т. работят на този принцип-без мембрани.
Аха, значи ако правилно съм разбрал мембраната няма голямо значение, а важното е пресостата да включва и изключва, когато му е зададено. В такъв случай мембраната изобщо нема да я барам, да си стои вътре скъсана ! Нали така ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Питане за хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: