Може ли топлата и студената да се захранят директно, без чупка? Питам за един преател
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
27 мнения в "Как да заобиколя с тръбите?"
Ако направиш още един извод студена вода около казанчето, ще можеш да използваш биде душ, вместо "онази" четка. Ако предвидиш още извод за смесител, можеш душ биде с интегриран смесител. Ако си миете дупетата, разбира се
dragonn2
- специалист
Чудих се дали да слагам такъв "хигиенен душ", но няма много място, а и честно казано не ползваме такива екстри. Та отпадна от плана.
Днес успях само да наредя тръбата на топлата вода. Оказа се че става доста бавно, поне при мен. За впърви път лепя такива тръби. Не знам как работят майсторите, ама аз сам не знам как ще нагрявам тръбите в банята на място. Нужни са 3 ръце. Навсякъде в интернет гледам или 2-ма работят или ако е един, той седи на маса и там лепи. Аз каквото мога също лепя на маса, ама в даден момент става невъзможно. Например в левия ъгъл сега не са залепени тръбите и още се чудя как ще ги направя там. Сигурно ще измайсторя някаква подвижна стойка която да играе ролята на третата ръка.
ПП. Знам че се заваряват, не лепат
Днес успях само да наредя тръбата на топлата вода. Оказа се че става доста бавно, поне при мен. За впърви път лепя такива тръби. Не знам как работят майсторите, ама аз сам не знам как ще нагрявам тръбите в банята на място. Нужни са 3 ръце. Навсякъде в интернет гледам или 2-ма работят или ако е един, той седи на маса и там лепи. Аз каквото мога също лепя на маса, ама в даден момент става невъзможно. Например в левия ъгъл сега не са залепени тръбите и още се чудя как ще ги направя там. Сигурно ще измайсторя някаква подвижна стойка която да играе ролята на третата ръка.

ПП. Знам че се заваряват, не лепат

По-горе питах нещо
Николов Н.
- специалист
Правиш си стойка: машинката на нивото на тръбата ,която не можеш да преместиш, натискаш я с крак да не мърда. Загряваш едната ,втората/ в ръка/ ,дърпаш машинката и...лепиш! Елемнтарно! Ако искаш да ти дам /утре/ снимка на такава стойка?
dragonn2
- специалист
нед фев 23, 2025 10:18 pmНиколов Н. написа: Правиш си стойка: машинката на нивото на тръбата ,която не можеш да преместиш, натискаш я с крак да не мърда. Загряваш едната ,втората/ в ръка/ ,дърпаш машинката и...лепиш! Елемнтарно! Ако искаш да ти дам /утре/ снимка на такава стойка?Да, ще се радвам ако покажеш каква стойка си направил.
Фабричната стойка на мойта машина е много нестабилна. Има луфт около половин сантиметър и трябваше отдолу да навия една рапидка в основата, за да го обере и да спре да се клати.
n_a написа:По-горе питах нещоНе разбрах за коя вода питаш. Ако е за мивката, там предполагам може и с УКБ да се направи, ама не виждам как ще стане без чупки при положение че трябва тръбите да минат под "казанчето" на структурата. Кажи какво имаш предвид, че аз явно не схващам тънкия ти намек.
пон фев 24, 2025 10:05 amdragonn2 написа: ...
n_a написа:По-горе питах нещоНе разбрах за коя вода питаш. Ако е за мивката, там предполагам може и с УКБ да се направи, ама не виждам как ще стане без чупки при положение че трябва тръбите да минат под "казанчето" на структурата. Кажи какво имаш предвид, че аз явно не схващам тънкия ти намек.
Последна промяна от n_a на пон фев 24, 2025 11:22 am, променено общо 1 път.
И за изолацията му бе писано.
Забавен е пичът
Забавен е пичът
Тема "Как да заобиколя с тръбите?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература