Нека намерим най-тънките цени.
Ал_ - специалист
пет мар 21, 2025 10:53 amhidrazin написа:
Даже не е ме е пускало скоро. :-D
Ссссори за оффтопа.
Знаех си аз, че заради това не ми отговаряш за поялника :-D :partyman:
hidrazin - майстор
пет мар 21, 2025 6:10 pmАл_ написа:
Знаех си аз, че заради това не ми отговаряш за поялника
Е как да ти отговоря на такъв въпрос? Питаш за поялник а ми пращаш линк за поялна станция...
Въобще не знам за какво ще се използва.
Hakko е добър производител. Също както ERSA и Weller. При всички известни производители има надценяване изразено в парични знаци.
Hakko нямам и не съм използвал. Имам ERSA за фини работи и отделно помпа ERSA. Имам и някакъв Weller.
Имам и сигурно още над 10 най-различни поялника с различни мощности и напрежения.
Но най използвания от мен поялник е някакъв купувам от местен магазин (до месокомбината) за под 20 кинта преди 10-15 години.
През него са минали поне 3 ролки тинол 1мм от по 1 килограм. Е, смених му кабела че се нацепи от използване.
При него и хубаво че има предпазител - бакелитова тръба която се навива над нагревателя и човката.
Демек веднага след работа може да го изключиш и да го сложиш в найлонова торбичка или в чекмеджето без да го чакаш да изстива.

Това дето си ми показал FX-888DX е добро и сравнително универсално. Не е и без значение и до каква цена...
В случая е най-добре да подпиташ човека КАКВО му трябва и би му вършило работа.

Пък и подаръка си е подарък. На харизан кон... :-D
:partyman:
Ал_ - специалист
Благодаря много :partyman:
Е затова питам, щот нямам идея. А оглеждам тия тип станция, защото при тях виждам регулиране на температурата, а това, предполагам, че има значение. За фино запояване ще се ползва, дали ще е често - идея нямам, за такива тръткави работи, като онази част на субаруто :-D Ще ги разгледам и другите марки, май точно някакъв weller акумулаторен загледах. За надценяването в парично изражение заради името - разбрах те :partyman: Бюджет няма, но не е нужно да изсипвам една камара пари без нужда
hidrazin - майстор
съб мар 22, 2025 4:31 pmАл_ написа:
За фино запояване ще се ползва, дали ще е често - идея нямам, за такива тръткави работи, като онази част на субаруто :-D
Ако не се работи почти всеки ден, цени над 100-150 кинта за поялник или станция не са оправдани.
Онова със Субаруто беше само пипкава и нервна работа а не фина.
Пък последното си е чисто калайджийство... :-D
Ще ги разгледам и другите марки, май точно някакъв weller акумулаторен загледах.
Акумулаторните "неща" направо ги забрави!!!
Там е за тотални аматьори.

Бюджет няма, но не е нужно да изсипвам една камара пари без нужда
К'во значи че няма бюджет?
Онова FX-888DX отива към 500 кинта. Поялни станции има по 2000 лева и нагоре.
Говоря за СТАЦИОНАРНИ ПОЯЛНИЦИ а не станции за разпояване, духалки, комбинирани... Там се отива нагоре че и до 4000 лева и нагоре бре.
А оглеждам тия тип станция, защото при тях виждам регулиране на температурата, а това, предполагам, че има значение.
Регулиране на температурата ... там мое много да се изпише. В масовия случай не е необходимо.
Онова "цепене" на температурата до градус и с цифров дисплей се използва изключително рядко.
И от хора които по цял ден се занимават с това и то професионално.
Има си поялници с магнитни регулатори - без дисплей и регулатор... :)

НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е поялна станция за да има регулатор на температурата!
Примерно аз бих се зарадвал на един ТАКЪВ.
Нищо че е без дисплей...
Има и такива китайци с регулиране на температурата и дисплей на много по-ниски цени...
Ал_ - специалист
Ето затова питам, особено като нямам идея от тия неща. Интересно четиво, благодаря :partyman:
съб мар 22, 2025 11:42 pmhidrazin написа:
Примерно аз бих се зарадвал на един ТАКЪВ.
Прикачен файл:
IMG_0882.jpeg

Иначе щях да отнеса hakko-то. Някъде около 300 стъпваше с доставката (рядко поръчвам от наши търгаши)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Видяхте ли шаренките електричарски консумативчета, в хубави кутийки? Чак ми се пощяха
brum - майстор
съб мар 22, 2025 11:42 amhidrazin написа:
Hakko е добър производител. Също както ERSA и Weller. При всички известни производители има надценяване изразено в парични знаци.
Hakko нямам и не съм използвал. Имам ERSA за фини работи и отделно помпа ERSA. Имам и някакъв Weller.
Имам китайско "hakko" с най-разпространените върхове. Не е hakko и съм убеден, че качеството е далеч, но за тия пари е златен. Върховете са евтини и карат по няколко години ако работиш културно с тях. Запоявам от дребни SMD-та (миналата седмица повтарях краката на SMT32) до примерно XT60 с 4мм2 кабел към него.

Като дизайн е много хитро. Човката е с вграден нагревател и го ползва хем за подгряване, хем за мерене на температурата на върха. Загрява много бързо. Моя е с външно захранване и го ползвам навсякъде. При RC нещата връзвам директно 4-5-6S батерия. В колата връзвам директно към запалката. У дома на бюрото за едно 16.8 волта захранване. Леко, компактно и евтино.

Не съм доживял да си купя нещо съвсем марково :) . Ама като гледам това как се справя не мисля, че би било оправдано. От както го имам това само върхове сменям и не съм поглеждал друг поялник.
Krasi_S - специалист
пет апр 04, 2025 5:11 pmbrum написа:
Имам китайско "hakko" с най-разпространените върхове.
Стана ми интересно. Може ли линк към модела? :partyman:
brum - майстор
Може, що да не може :) .

40лв с доставката и купон в момента, но само с 1 връх: https://www.aliexpress.com/item/1005007009922236.html

За върхове има едни дето са по-добри и са черни в основата. Такъв успях до сега само един да убия, щото издевателствах с него: https://www.aliexpress.com/item/32835482930.html
oska - специалист
Здравейте,дали дюза за пяна на karcher ще работи с водоструйка парксайд?
Прикачен файл:
Screenshot_2025-04-05-22-31-33-622_com.android.chrome-edit.jpg
Прикачен файл:
Screenshot_2025-04-05-22-30-15-080_com.kaufland.Kaufland.jpg

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: