пет мар 21, 2025 10:53 amhidrazin написа: Даже не е ме е пускало скоро.Знаех си аз, че заради това не ми отговаряш за поялника![]()
Ссссори за оффтопа.
пет мар 21, 2025 6:10 pmАл_ написа: Знаех си аз, че заради това не ми отговаряш за поялникаЕ как да ти отговоря на такъв въпрос? Питаш за поялник а ми пращаш линк за поялна станция...
Въобще не знам за какво ще се използва.
Hakko е добър производител. Също както ERSA и Weller. При всички известни производители има надценяване изразено в парични знаци.
Hakko нямам и не съм използвал. Имам ERSA за фини работи и отделно помпа ERSA. Имам и някакъв Weller.
Имам и сигурно още над 10 най-различни поялника с различни мощности и напрежения.
Но най използвания от мен поялник е някакъв купувам от местен магазин (до месокомбината) за под 20 кинта преди 10-15 години.
През него са минали поне 3 ролки тинол 1мм от по 1 килограм. Е, смених му кабела че се нацепи от използване.
При него и хубаво че има предпазител - бакелитова тръба която се навива над нагревателя и човката.
Демек веднага след работа може да го изключиш и да го сложиш в найлонова торбичка или в чекмеджето без да го чакаш да изстива.
Това дето си ми показал FX-888DX е добро и сравнително универсално. Не е и без значение и до каква цена...
В случая е най-добре да подпиташ човека КАКВО му трябва и би му вършило работа.
Пък и подаръка си е подарък. На харизан кон...