• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Baлepu - специалист
нед юни 15, 2025 9:12 pmMamaMy написа:
Половината са градинари, месари и хлебари. Другите са фаянсаджии и общаци.
А ти от коя половина си :lol:
prasse - специалист
нед юни 15, 2025 9:09 pmMohicanSQL написа:
Егати кривата нива. 10 души специалисти, а половината спорят помежду си. Ако дойдат 10 различни човек ще го направят по няколко различни начини. Едни с кол, а други без кол. Трети казват, ако го вържеш за заземителя на стълба и електромера е много много добре. ??? ! ! !
Колега, оправи си контактите с мостче на зануляването с проводник със същото сечение, като на кабела, а не с тези лембезе мостчета, които си показал на снимката. Купи си щепсел с дефектнотокова защита, който ти предложихме и трипроводен кабел (шнур) 2,5 квадрата до бойлера и забрави тотално за всякакави колове. И 3 не можеш да забиеш като хората, камо ли 21...

Прикачен файл

product_large_217513.jpg
product_large_217513.jpg (40.25 KиБ) Видяна 231 пъти
Последна промяна от prasse на нед юни 15, 2025 9:38 pm, променено общо 2 пъти.
Baлepu - специалист
Бе той се стиска кабел да си купи, та слага мостов, ти си тръгнал ДТЗ да му препоръчваш :lol:
prasse - специалист
нед юни 15, 2025 9:34 pmBaлepu написа:
Бе той се стиска кабел да си купи, та слага мостов, ти си тръгнал ДТЗ да му препоръчваш :lol:
Е, ама то без пари не става :?
MamaMy - майстор
нед юни 15, 2025 9:23 pmBaлepu написа:
нед юни 15, 2025 9:12 pmMamaMy написа:
Половината са градинари, месари и хлебари. Другите са фаянсаджии и общаци.
А ти от коя половина си :lol:
Аз съм от дърварите. Ако знаеш как съм го надървил за любопитни...
MohicanSQL - специалист
нед юни 15, 2025 9:29 pmprasse написа:
нед юни 15, 2025 9:09 pmMohicanSQL написа:
Егати кривата нива. 10 души специалисти, а половината спорят помежду си. Ако дойдат 10 различни човек ще го направят по няколко различни начини. Едни с кол, а други без кол. Трети казват, ако го вържеш за заземителя на стълба и електромера е много много добре. ??? ! ! !
Колега, оправи си контактите с мостче на зануляването с проводник със същото сечение, като на кабела, а не с тези лембезе мостчета, които си показал на снимката. Купи си щепсел с дефектнотокова защита, който ти предложихме и трипроводен кабел (шнур) 2,5 квадрата до бойлера и забрави тотално за всякакави колове. И 3 не можеш да забиеш като хората, камо ли 21...
Това "лембезе" е оголена жица от мостов кабел 2х4 със същия кабел съм свързал бойлера.
prasse - специалист
Добре! Напъвай, тогава с трипроводното изпълнение + ДТЗ.
Без колове!
Николов Н. - специалист
С електричеството не става "направи сам"! Напрежението и тока убиват!! Но това го знаят само професионалистите,а не "Гугъл многознайковците"! Даже професора и академика не се обаждат, и на тях им дойде много тъпо...!
нед юни 15, 2025 9:57 pmНиколов Н. написа:
С електричеството не става "направи сам"! Напрежението и тока убиват!! Но това го знаят само професионалистите,а не "Гугъл многознайковците"! Даже професора и академика не се обаждат, и на тях им дойде много тъпо...!
Тъпо ми е, когато чета че напрежението убива, Емо.
Николов Н. - специалист
"Напрежението и тока убиват"... Тъпото е,че не правиш разлика между 220V и 12V. А в следсвие на това и протичащия ток,през човешкото тяло. Но това не се учи от Гуугл!!
Последна промяна от Николов Н. на нед юни 15, 2025 10:20 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Заземяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: