От както измислиха винтоверта много архитекти и проектанти станаха строители. Достатъчно е да имаш винтоверт, планчици и винтчета. Забиването на пирон с чук става все по-трудно. 

пон юни 16, 2025 12:52 pmHRS9 написа: Здравейте, попаднах на нещо интересно с което бих искал малко да посъживя темата, предварително искам да уточня, че не правя реклама както бе изтълкувано в предишен мой пост, а отварям дума тъй като повечето от вас познават под една или друга форма човека който е главно действащо лице в темата която ще засегна а именно архитект Кунчо Цилков ( който е писал в този форум многократно и поне аз оставам с отлични впечатления относно компетенцията му). Човека предлага на пазара собствен вид сглобяема дървена къща тип Барнхаус с името Модулор, която изглежда изключително опростена като конструкция и много подходяща за "НАПРАВИ СИ САМ", дървения материал е австрийски KVH, сглобките са болтови и другите използвани материали също изглеждат качествени и сертифицирани(не че ние Българите се впечатляваме от сертификати, но все пак) и като цяло поне на мен цялата концепция ми се понрави за едноетажна еднофамилна къща градена по стопански принцип с рзп до 99.99 квадратни метра, ще си позволя да приложа еднo кратко видео на конструкцията за да се придобие по-добра представа за какво иде реч и мисля, че ще бъде интересно и полезно да се чуе мнението на опитните от вас които искат да вземат отношение в рамките на конструктивния и смислен диалог.
Имам няколко въпроса.
1. "архитект Кунчо Цилков ( който е писал в този форум многократно.." какъв му е никът?
2. Прекрасната му къща придружена ли е с документация, която осигурява бързо и плавно разрешителни??
вт юни 17, 2025 9:59 amhidrazin написа:Защото отговарям на потребителя преди мен, негови са въпросите, моите бяха ако някой има желание да сподели как му се струва тази конструкция и да изрази някакво градивно мнение ако има желание. А защо да го питам лично, като всеки търговец си хвали стоката, лично аз съм в сферата на търговията с алкохол и за 15 години не съм чул някой производител да каже, че стоката му не е най-добрата на пазара и тази с най-доброто съотношение цена - качество, а всички знаем какви шлянгарици са половината и повече алкохолни напитки.вт юни 17, 2025 9:42 amHRS9 написа: Имам няколко въпроса.Що не го питаш лично? - ЦЪЪЪК
Тук не се е мяркал от 7 месеца.
![]()
вт юни 17, 2025 9:59 amhidrazin написа:Това го питах аз. Тъкмо намерих сайта. Много свястно направеновт юни 17, 2025 9:42 amHRS9 написа: Имам няколко въпроса.Що не го питаш лично? - ЦЪЪЪК
Тук не се е мяркал от 7 месеца.
![]()
вт юни 17, 2025 1:34 pmn_a написа:вт юни 17, 2025 9:59 amhidrazin написа:вт юни 17, 2025 9:42 amHRS9 написа:Как ви се струва чисто ценово, защото лично според мен идва малко скъпичко, M100 до ключ ще излезне около 140-150 хиляди евро и то при вариант със сип панел за стена и термопанел за покрив което и те самите казват, че е един вид компромис, докато доста строители на монолитни конструкции казват, че с подобен бюджет е възможно да се изпълни сграда със същото рзп без компромис в строителнтие материали просто без да се прекалява с цените на интериора и отоплителната инсталация.
Ся, аз, ако ше си строя плевня, няма да плащам на фирма за това, но аз съм си аз
Който има въпроси, да разгледа клипчетата първо https://www.youtube.com/@ZimnikHouse-mt9tc
вт юни 17, 2025 2:14 pmHRS9 написа:Изобщо не съм в таргета за такова нещо. Цялото на мен ми се струва грозно, ненужно, неудобно и чак после скъпо. Конвенционална къща се строи по-бавно. Ако бързаш, имаш парите и ти харесва такъв тип..., що пък не
Как ви се струва чисто ценово, защото лично според мен идва малко скъпичко, M100 до ключ ще излезне около 140-150 хиляди евро и то при вариант със сип панел за стена и термопанел за покрив което и те самите казват, че е един вид компромис, докато доста строители на монолитни конструкции казват, че с подобен бюджет е възможно да се изпълни сграда със същото рзп без компромис в строителнтие материали просто без да се прекалява с цените на интериора и отоплителната инсталация.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: