• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolson - майстор
Само да отбележа, че цените на сайта са без ДДС. На мен цена от над 2000 лв/м2 за бунгало (хамбар) ми се струва прекомерно, ако и да е от "австрийски материали". Няма да се учудя и тази цена "до ключ" да не излезе окончателна, а даже и далеч от крайна.
Имам резерви и по бизнес презентацията вътре на самия сайт, но питането е от "потенциален клиент" и едва ли това го интересува. :-D
gogo7777 - майстор
ср юни 18, 2025 7:39 amHRS9 написа:
Болтовите връзки,"клещите" и диагоналите ли визирате?

Клещите няма смисъл да са там. Ако бяха долу лежащи на столиците да, ще формират проста ферма, която може да се усложни и да стане здрав (корав) елемент от конструкцията. Така както са сложени висят на покрива без да имат някаква съществена функция освен като паянти към ъгъла на ската. Ъгъла на билото се заздравява с "гащи" или двустранни планки.

Не, че е грешно, но не е функционално. Като знам, че в последствие ще се реши гаража да стане къща и на тия клещи висне един таван, примерно.

Хиксовете трябва да са от две греди, а не от три.

Основата......дано не е довършена щото така е направо смешна.

За болтовите връзки и крепежи прецени сам.

Прикачен файл:
77.jpg
77.jpg (86.27 KиБ) Видяна 313 пъти
HRS9 - помощник
ср юни 18, 2025 8:15 amnikolson написа:
питането е от "потенциален клиент" и едва ли това го интересува. :-D
На практика ме интересува всичко защото от над две години проучвам внимателно и задълбочено всички строителни технологии, както и цените им, а и както каза един потребител по-рано в темата, че съм скръндза(мислейки че рекламирам дадения продукт, което съвсем не е така и се аргументирах че съм в сферата на търговията с алкохол) така, че няма да се хвана на въдицата висока цена за ниско качество, аз също имам своите резерви относно предлагания продукт(цената ми се струва прекалено висока за количеството материал който е вложен) но тъй като съм разумен човек искам да чуя мнението на професионалисти които разбират повече от мен.( за съжаление в България подобен подход е неприемлив и не се гледа добре на хора които го прилагат, защото Ганьо разбира от всичко и умее всичко по-добре от всеки друг, а и на кило мастика ги пори като риби и ги пълни като агнета все пак :-D
Последна промяна от HRS9 на ср юни 18, 2025 9:46 am, променено общо 1 път.
HRS9 - помощник
ср юни 18, 2025 8:28 amgogo7777 написа:
ср юни 18, 2025 7:39 amHRS9 написа:
Болтовите връзки,"клещите" и диагоналите ли визирате?

Основата......дано не е довършена щото така е направо смешна.

За болтовите връзки и крепежи прецени сам.

77.jpg
Много ви благодаря за отговора, основата наистина не е довършена в един клип гледах, че я довършват с бетон,армировка,XPS и всички останали материали придружаващи този строителен процес.
gogo7777 - майстор
ср юни 18, 2025 9:40 amHRS9 написа:
.....но тъй като съм разумен човек искам да чуя мнението на професионалисти които разбират повече от мен.( за съжаление в България подобен подход е неприемлив и не се гледа добре на хора които го прилагат, защото Ганьо разбира от всичко и умее всичко по-добре от всеки друг, а и на кило мастика ги пори като риби и ги пълни като агнета все пак :-D
Аз не съм професионалист в дървените конструкции, а в стоманените. :wink:
HRS9 - помощник
ср юни 18, 2025 10:19 amgogo7777 написа:

Аз не съм професионалист в дървените конструкции, а в стоманените. :wink:
В тази връзка(като така и така ще има термопанели и стила ще бъде БАРНХАУС) мислите ли, че ригелова конструкция( с профили НЕА с необходимото сечение) от четири рамки( формиращи обща площ 96 кв.м 12х8) разположени през 4 метра, като всяка колона е поставена върху единичен стоманобетонов фундамент свързан с другите такива с рандбалки и подова стоманобетонова плоча с дебелина 10-12 сантиметра ще бъде по-добрия вариант и при обявените цени дали няма да струва дори по-евтино?
gogo7777 - майстор
За мен е по-добрият вариант. Описваш много здрава конструкция. На такъв "скелет" може да се крепи всякаква допълнителна конструкция като врати, прозорци, вътрешни/външни стени, таван и т.н.
При добре обмислен проект може цялата конструкция да се олекоти с цел пестене на средства. Примерно влагаш в HEB профили, а пестиш от останалите.
Дали ще е по-евтино от дървената нямам си на идея. Зависи от хиляди неща. Ако аз си правя такава за себе си със сигурност ще ми излезе по-евтино защото мога да си я направя сам без да плащам на друг, а и имам нужните инструменти. Евентуално ще платя за кран, когато ми е необходим.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Сглобяеми дървени къщи и мнения за тях!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: