При 0,09А и да грее доста
Ти ще откриеш нов начин за отопление. Да не си объркал и напрежението волт с киловолт.

пет юни 27, 2025 2:33 pmhidrazin написа: При 0,09А и съпротивление 680Ω отделената мощност ще е 5,5W - къде два пъти допустимата за тоя потенциометър.Ами защо иначе ще го слага точно там производителят?
Разбира се токът едва ли е еднакъв при различни стойности на потенциометъра.
![]()
пет юни 27, 2025 3:51 pmЛюбознателя написа:Този израз показва, че има още много понятия да изясните и да научите поне две-три основни формули, а също така и мерните единици.
... Като мине ток 2 волта кво? ...
пет юни 27, 2025 4:33 pmbatkoce написа:Благодаря за просветлението!пет юни 27, 2025 3:51 pmЛюбознателя написа:Този израз показва, че има още много понятия да изясните и да научите поне две-три основни формули, а също така и мерните единици.
... Като мине ток 2 волта кво? ...
Не е проблемът в някаква суперсекретност или в урочасване. Като начало нека започнем от там, че няма такова нещо като "ток 2 волта". Има "напрежение 2 волта", но пък то не може да "минава"...
MamaMy написа: Този Любознател ми прилича на един Gogo7777. Хем му е леко далечна материята, хем не приема съвети.Здравей от Любознателния!![]()
пет юни 27, 2025 6:18 pmMamaMy написа: Темата стана театралнарадвам се, че темата ти навява културни асоциации – при това класика. Ако стигнем до технически страсти в трето действие, моля само да ми дадеш време да си сменя аватара с театрална маска.Напомня ми на една известна пиеса: The Vagina Monologues
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: