• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
При 0,09А и да грее доста :-D Ти ще откриеш нов начин за отопление. Да не си объркал и напрежението волт с киловолт.
Любознателя - напреднал
пет юни 27, 2025 12:45 pmgogo7777 написа:
При 0,09А и да грее доста :-D Ти ще откриеш нов начин за отопление. Да не си объркал и напрежението волт с киловолт.
Тц,така си е.Затова я крада технологията
hidrazin - майстор
При 0,09А и съпротивление 680Ω отделената мощност ще е 5,5W - къде два пъти допустимата за тоя потенциометър.
Разбира се токът едва ли е еднакъв при различни стойности на потенциометъра.
:partyman:
Любознателя - напреднал
пет юни 27, 2025 2:33 pmhidrazin написа:
При 0,09А и съпротивление 680Ω отделената мощност ще е 5,5W - къде два пъти допустимата за тоя потенциометър.
Разбира се токът едва ли е еднакъв при различни стойности на потенциометъра.
:partyman:
Ами защо иначе ще го слага точно там производителят? :? Като мине ток 2 волта кво? Още не се е стопил след 45 години работа.Явно има защо.
Но верно,толкова е ултра секретен проекта,че ако покажа в ранен етап или ще ме урочасат или ще озлобеят разни и ще почнат да подмятат неадекватни мнения от сорт-а ама такова животно нема,ама такова..... :toimonster: :weedman: Не че имам нещо против,но ще изчакам да мине малко време с доставките и тогава ще покажа снимчици......
batkoce - специалист
пет юни 27, 2025 3:51 pmЛюбознателя написа:

... Като мине ток 2 волта кво? ...
Този израз показва, че има още много понятия да изясните и да научите поне две-три основни формули, а също така и мерните единици.
Не е проблемът в някаква суперсекретност или в урочасване. Като начало нека започнем от там, че няма такова нещо като "ток 2 волта". Има "напрежение 2 волта", но пък то не може да "минава"...
MamaMy - майстор
Този Любознател ми прилича на един Gogo7777. Хем му е леко далечна материята, хем не приема съвети. :lol:
Любознателя - напреднал
пет юни 27, 2025 4:33 pmbatkoce написа:
пет юни 27, 2025 3:51 pmЛюбознателя написа:

... Като мине ток 2 волта кво? ...
Този израз показва, че има още много понятия да изясните и да научите поне две-три основни формули, а също така и мерните единици.
Не е проблемът в някаква суперсекретност или в урочасване. Като начало нека започнем от там, че няма такова нещо като "ток 2 волта". Има "напрежение 2 волта", но пък то не може да "минава"...
Благодаря за просветлението!

След обстойно самообразование и дълбоки размисли, с огромна изненада открих, че устройството всъщност работи при напрежение 2 V и ток 0,09 A – не, не „2 волта ток“, както някои електро-фанатици побързаха да се ужасят.
Радвам се, че терминологичната ми неточност беше приета със същата сериозност, с каквато НАСА би реагирала на объркана запетая в команда до „Кюриосити“.
Все пак благодаря за уводния курс по електричество – щом някой ден стигна до фазата да открия закона на Ом, ще се сетя откъде започна всичко.

Поздрави и успех с опазването на SI системата от масовата злоупотреба!
MamaMy написа:
Този Любознател ми прилича на един Gogo7777. Хем му е леко далечна материята, хем не приема съвети. :lol:
Здравей от Любознателния!

Радвам се, че съм оставил такова впечатление, че дори съм започнал да ти напомням на други форумни легенди — като Gogo7777. Честно казано, не го познавам лично, но щом е бил достатъчно любопитен и упорит, явно не е бил най-лошата компания.
Да, материята може и да ми е „далечна“, но затова пък ми е интересна — което, мисля, е причината изобщо да се учи нещо в този живот. А относно „неприемането на съвети“ — може би не всеки съвет, поднесен с високомерие и снизходителност, звучи като такъв.
Както и да е — благодаря, че следиш темата така отблизо. Значи все пак участвам в нещо по-интересно, отколкото съм подозирал.

Поздрави и до следващото сравнение!
gogo7777 - майстор
пет юни 27, 2025 5:35 pmMamaMy написа:
Абе бая ме подценяваш ама айде. :-D
MamaMy - майстор
Темата стана театрална :lol: Напомня ми на една известна пиеса: The Vagina Monologues :wink:
Любознателя - напреднал
пет юни 27, 2025 6:18 pmMamaMy написа:
Темата стана театрална :lol: Напомня ми на една известна пиеса: The Vagina Monologues :wink:
радвам се, че темата ти навява културни асоциации – при това класика. Ако стигнем до технически страсти в трето действие, моля само да ми дадеш време да си сменя аватара с театрална маска.
Засега ще се придържам към жанра „монолози на електроните“ – по-спокойно, но не по-малко драматично.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Идентификация на регулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: