• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
И в средносрочен, и в дългосрчоен план това може да се случи само и единствено в Китай.
Никога при тъпите ЕС, ингилизите или САЩ-исаните.
То дори за Китай е под въпрос... Тази "идея" е от много години - ЦЪЪЪК (има и по-стари данни, ама не ми се рови повече)
И защо няма да стане (преди зевзеците да налазят) - ми защото трябва да се въведе общ стандарт който за ЕС ще отнеме поне 10+++ години. :lol:
И най-важното - няма как в ЕС ел.колица за бедняците да има батерия като в колата на капиталиста дето е 100 000+++ евра нагоре.
Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC - 511 120 лв. с включено ДДС - ЦЪКНИ ТУК
Ако това стане, ще си е жив комунизъм. :rock: На китайски електрички - батерии от Майбах ... или обратното.
:partyman:
P.S.
чет юли 17, 2025 7:08 pmНиколов Н. написа:
https://www.24chasa.bg/biznes/article/20918872
Комунизъм рекламираш а? Най-накрая стопли! Всичко общо, даже и батериите... :weedman:
(па ли си на домашна метанолка със "зелен хайвер" ...)
Николов Н. - специалист
Фатмак , електричество, акъл?!! Оксиморон!
LazarGanev - "Велик майстор"
вт юли 15, 2025 6:58 pmhidrazin написа:
вт юли 15, 2025 1:24 amLazarGanev написа:
Да не говорим, че познавам вече доста хора с волтаици на покрива, на които разходът им е 0лв/100км, а някои от тях имат по 2, че и по 3 бр електрички и си джиткат безплатно
Та са частни случи. И не, нито разхода им е 0лв/100км, нито си джиткат безплатно.
Ще си джиткат безплатно след поне 10 години - когато си изплатят (евентуално) волтаиците.
Ма тя тогава батерията на електричкта ще жив-зян - за смяна.
Което означава смяна на КОЛАТА. Демек са в изходно положение... :-D
P.S. Ми вземи да мръднеш с електричка из Европа.
То за тебе каквото и да кажа все е частен случай.
На единия всичко съм му правил - подово, конвектори, солари, един котел, втори котел, термопомпа, хидрофори, две омекотителни станции, само за волтаиците го изтървах, но пък го наблюдавам. Купи на жена си електричка, на себе си плъгин хибрид, сега и на си сина си електричка. Тези инвертори свят им се завива, не спират. Някакви евтини са, без субсидии, много шумят в гаража, но за 3-4 години може и да са се изплатили.
На другия също всичко съм му правил, включително и волтаиците, та ги наблюдавам on line. Батерията е 7,5кВтч, през нощта пада до 20%< а сутринта в 10'00 вече е заредена и добива му пада на 400-800Вт, щото няма консуматори. Къщата е в село на 40км от града, нр живеят все още там постоянно, но той работи на смени и 2-3-4 пъти в седмицата пътува до там и се връща. Жена му отделно с другата кола е там за уикенда. Мислят неговата кола спешно да я сменят с електричка, ма се моткат още. От еврофондовете 14К, те доплащат 7К, които ще изплатят максимум за 2 години. Откак сме пуснали системата, консумацията от мрежата е от 0 до 10Вт. В момента докато пиша погледнах - харчи 553Вт от батерията и 0Вт от мрежата. Тъй че не ми говори за 10 години изплащане на субсидирана система. Не мисля да ходя с елекричка в Европа, тук има достатъчно работа за тях :cool:
hidrazin - майстор
чет юли 17, 2025 11:02 pmLazarGanev написа:
То за тебе каквото и да кажа все е частен случай.
И в конкретния също.
А сега кажи у Варна дето е 333 000 колко от тези дето не са частен случай ще могат да си сложат соларни панели за да си зареждат неадекватните електрчики? :)

но за 3-4 години може и да са се изплатили.
ВЕРВАМ ТИ. Разбира се че се шегувам... :shock:

Тъй че не ми говори за 10 години изплащане на субсидирана система.
Субсидиите приключват.
Тъй че не ми говори за мошениците дето са се възползвали от субсидии.
Мандалото хлопна...
И колкото повече мотокарчета, толкова по-малко бонуси.
Като всяка ИЗМАМА - бонус имаш докато те зарибят и налапаш голата кукичка. :rock:
На единия всичко съм му правил -
На другия също всичко съм му правил,
:-D Дали? Вземи и се раздай де... Направи им още ... неща. :-D
ВЕрвам в теб!
thegmin - специалист
Електричките са топ. Аз често ползвам спарк и няма такъв кеф. Някой ден като ако има парички си взимам една Кона и край с тия ремонти по двг. Писнало ми е.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: