• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
И в средносрочен, и в дългосрчоен план това може да се случи само и единствено в Китай.
Никога при тъпите ЕС, ингилизите или САЩ-исаните.
То дори за Китай е под въпрос... Тази "идея" е от много години - ЦЪЪЪК (има и по-стари данни, ама не ми се рови повече)
И защо няма да стане (преди зевзеците да налазят) - ми защото трябва да се въведе общ стандарт който за ЕС ще отнеме поне 10+++ години. :lol:
И най-важното - няма как в ЕС ел.колица за бедняците да има батерия като в колата на капиталиста дето е 100 000+++ евра нагоре.
Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC - 511 120 лв. с включено ДДС - ЦЪКНИ ТУК
Ако това стане, ще си е жив комунизъм. :rock: На китайски електрички - батерии от Майбах ... или обратното.
:partyman:
P.S.
чет юли 17, 2025 7:08 pmНиколов Н. написа:
https://www.24chasa.bg/biznes/article/20918872
Комунизъм рекламираш а? Най-накрая стопли! Всичко общо, даже и батериите... :weedman:
(па ли си на домашна метанолка със "зелен хайвер" ...)
Николов Н. - специалист
Фатмак , електричество, акъл?!! Оксиморон!

[Mod.Edit] Потребителят получи предупреждение за това мнение
LazarGanev - "Велик майстор"
вт юли 15, 2025 6:58 pmhidrazin написа:
вт юли 15, 2025 1:24 amLazarGanev написа:
Да не говорим, че познавам вече доста хора с волтаици на покрива, на които разходът им е 0лв/100км, а някои от тях имат по 2, че и по 3 бр електрички и си джиткат безплатно
Та са частни случи. И не, нито разхода им е 0лв/100км, нито си джиткат безплатно.
Ще си джиткат безплатно след поне 10 години - когато си изплатят (евентуално) волтаиците.
Ма тя тогава батерията на електричкта ще жив-зян - за смяна.
Което означава смяна на КОЛАТА. Демек са в изходно положение... :-D
P.S. Ми вземи да мръднеш с електричка из Европа.
То за тебе каквото и да кажа все е частен случай.
На единия всичко съм му правил - подово, конвектори, солари, един котел, втори котел, термопомпа, хидрофори, две омекотителни станции, само за волтаиците го изтървах, но пък го наблюдавам. Купи на жена си електричка, на себе си плъгин хибрид, сега и на си сина си електричка. Тези инвертори свят им се завива, не спират. Някакви евтини са, без субсидии, много шумят в гаража, но за 3-4 години може и да са се изплатили.
На другия също всичко съм му правил, включително и волтаиците, та ги наблюдавам on line. Батерията е 7,5кВтч, през нощта пада до 20%< а сутринта в 10'00 вече е заредена и добива му пада на 400-800Вт, щото няма консуматори. Къщата е в село на 40км от града, нр живеят все още там постоянно, но той работи на смени и 2-3-4 пъти в седмицата пътува до там и се връща. Жена му отделно с другата кола е там за уикенда. Мислят неговата кола спешно да я сменят с електричка, ма се моткат още. От еврофондовете 14К, те доплащат 7К, които ще изплатят максимум за 2 години. Откак сме пуснали системата, консумацията от мрежата е от 0 до 10Вт. В момента докато пиша погледнах - харчи 553Вт от батерията и 0Вт от мрежата. Тъй че не ми говори за 10 години изплащане на субсидирана система. Не мисля да ходя с елекричка в Европа, тук има достатъчно работа за тях :cool:
hidrazin - майстор
чет юли 17, 2025 11:02 pmLazarGanev написа:
То за тебе каквото и да кажа все е частен случай.
И в конкретния също.
А сега кажи у Варна дето е 333 000 колко от тези дето не са частен случай ще могат да си сложат соларни панели за да си зареждат неадекватните електрчики? :)

но за 3-4 години може и да са се изплатили.
ВЕРВАМ ТИ. Разбира се че се шегувам... :shock:

Тъй че не ми говори за 10 години изплащане на субсидирана система.
Субсидиите приключват.
Тъй че не ми говори за мошениците дето са се възползвали от субсидии.
Мандалото хлопна...
И колкото повече мотокарчета, толкова по-малко бонуси.
Като всяка ИЗМАМА - бонус имаш докато те зарибят и налапаш голата кукичка. :rock:
На единия всичко съм му правил -
На другия също всичко съм му правил,
:-D Дали? Вземи и се раздай де... Направи им още ... неща. :-D
ВЕрвам в теб!
thegmin - специалист
Електричките са топ. Аз често ползвам спарк и няма такъв кеф. Някой ден като ако има парички си взимам една Кона и край с тия ремонти по двг. Писнало ми е.
d-r
пет юли 18, 2025 6:50 amthegmin написа:
Електричките са топ. Аз често ползвам спарк и няма такъв кеф. Някой ден като ако има парички си взимам една Кона и край с тия ремонти по двг. Писнало ми е.
Какви ремонти по двг?
hidrazin - майстор
Ремонти по ДВГ подобни на тези при електричките.
Единствената разлика е че при ремонт на електрчика ще му се извие свят и ще му прилошее.
А не като да не ходят на ремонт... Само дето в пове1ето случи не ремонта е невъзможен при кварталния или градския "майстор"...
silent - майстор
Уф. Само като го видях чичака на снимката(не че и аз не съм чичак) ми стана ясно, че ще говори безмислени неща/ Само не разбрах защо някой ги повтаря в медия и се опитва да ни каже нещо което много пъти сме чували и всеки сам за себе си е преценил дали и доколко е истина. В тоя живот никой нищо хубаво досега не е искал да ми се случи така че колкото и да искат да ми стане хубаво с електричка нещо не вЕрвам. Карайте си ги като е толкова хубаво. Аз ако съм на тяхно място седнал в тая голяма убавина ще викам не е хубаво, прецаках се, не си купувайте електомобил за да няма навалица по зарядните станции. Така че или те са, убави хора дето зорлем искат да ни направят хубаво, или аз съм гадно копИле или и двете. А дано ма надали.
Дано не ме накажат и заради това полит-некоректно изказване.
bigdragon - майстор
пон юли 21, 2025 12:29 amLazarGanev написа:
https://www.haskovo.net/news/613155/pen ... -i-obratno
И колко от 7-те лева са амортизациите и другите разходи извън тока???
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: