• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Baлepu - специалист
Видимо питащият не е проумял "куцата математика". Това което обяснява е за идеалния вариант "квадратна баня със сифон в центъра и редене на плочките на 45° спрямо стените".
Лично не ме кефи рязането на плочките по диагонал заради попадането им в различни повърхнини, но при тези сравнително големи плочки май ще е за предпочитане пред стърченето на краища ...
Ако държи на цели плочки, има поне още две възможности.
Учудващо е за някого, че интелигентен човек ще се справи винаги, нали?!
Всъщност, учудващо е, че има такива, които вярват в противното.
Lutchezar - майстор
Засега май думичката "хидроизолация" обаче не е спомената.
chapara - майстор
Купища от грешки, но банята си е твоя. Различните наклони не са добра опция, окото го хваща и се губи елегантноста. Първоначално по голямия наклон увеличава скоростта на водата и изтиква водата която идва от повърхностите с по малък наклон. Нарушава завъртането на водата от земното притегляне. Повърхностите ще се оттичат една по една във времето, като тези с по голяма площ и повече вода ще е последна. Съхненето по същия начин, ако не играе стирка за обиране на водата.
Засега май думичката "хидроизолация" обаче не е спомената./quote]

Има време, а има и по модерни начини от мазана хидроизолация. И последно да не забравяме че се работи върху мозайка все пак, та хидроизолацията е само препоръчителна😉
Alfa_D - специалист
Проблемът ми е друг - вратата е много близо до душа и веротно ще се облива с вода, но това е положението.
Разликата в наклоните е незабелижима, освен ако някой няма лазерно око-мерник и милисекундомер за да засече времето за изтичане на водата по различните повърхности. Водата от душа ще пада основно върху по-големите повърности, а другите ще са почти сухи или с малко пръски, ако някоя по-едра мома се къпе в банята, но това няма как да се случи - позволявам макс. 56 кг :-)
Прецизното оформяне на наклоните ще го направя с лепилото.
Освен това съм забравил машинката за рязане на плочк на 300 км от обекта, а мислих, че съм я сложиш в багажника и сега съм в паника!

Изображение
Baлepu - специалист
Повечето плочки се режат и с флекс (... ако си взел).
Вратата - няма проблем ако е PVC или Al. Доста е вероятно да ти се наложи да правиш праг.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Монтаж на бойлер върху тухлена стена, сифон на пода и измазване на таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: