• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
пет авг 01, 2025 9:22 pmMohicanSQL написа:
Аз след контакта нямам трети кабел, значи това ДТЗ с ръгаме в контакта нема да работи ?!
Нямаш, защото си се стиснал и вместо да дадеш лев и петдесет за кабел си използвал каквото си намерил в мазето, за без пари.
нед юни 15, 2025 3:10 pmMohicanSQL написа:

Бойлера беше без кабел. Аз му сложих двужилен мостов. Никъде в къщата няма трижилен. Всичко е двужилен мостов кабел. И да сложа трижилен, след като няма продължение да го отведе някъде каква е файдата. Не че знам, така мисля ?
Та сега (след пуснатата трета тема) ще прежалиш ли тези лев и петдесет за трипроводен кабел или ще дадеш 35 лева за ДТЗ, което е по-съмнително като защита?
hidrazin - майстор
Благодаря за отговора. Но, добре де, това ДТЗ дето се ръга у контакта нали го дъфкахме в друга моя тема. Нали се каза тогава, че за да проработи, трябва да имам трижилен кабел. А и ти сам казваш
"кабел дето е с ДВЕ ЖИЦИ след ДТЗ-то го изгонете.". Аз след контакта нямам трети кабел, значи това ДТЗ с ръгаме в контакта нема да работи ?!
Па нищо не си разбрал... Пък и форума не е училище и няма как да ти попълни 3-4 и + години обучение. Ссссооориии...
Абе що не си намериш друго занимание, дето те бива?
Зае ... б...и тая работа и си извикай някой дето е в час.. Ама не оня "тесен специалист". :-D
:partyman:
Николов Н. - специалист
чет юли 31, 2025 8:08 pmНиколов Н. написа:
На нормален ,УМЕН професионалист. Има достатъчно такива във лицензирани фирми. Не вярвай на човечета обучавали се в 1-месечен ел. курс или от Googl. А иначе - става, може да се монтира на TN-C.
Lutchezar - майстор
ДТЗ за да работи, иска от него до уреда да са три жиците. Толкова. С две няма как да стане.
MohicanSQL - специалист
пет авг 01, 2025 9:42 pmiliya_i написа:
Аз след контакта нямам трети кабел, значи това ДТЗ с ръгаме в контакта нема да работи ?!
Нямаш, защото си се стиснал и вместо да дадеш лев и петдесет за кабел си използвал каквото си намерил в мазето, за без пари.

Бойлера беше без кабел. Аз му сложих двужилен мостов. Никъде в къщата няма трижилен. Всичко е двужилен мостов кабел. И да сложа трижилен, след като няма продължение да го отведе някъде каква е файдата. Не че знам, така мисля ?
Та сега (след пуснатата трета тема) ще прежалиш ли тези лев и петдесет за трипроводен кабел или ще дадеш 35 лева за ДТЗ, което е по-съмнително като защита?
Вуйче, не ми вменявай състояния да обяснявам, че най голямата тъпня е да слагаш двупроводен кабел. Така я взех къщата. А двужилен мостов бях пуснал от контакта в банята до бойлера. Сега контакта и зануляването в него съм ги махнал. Всичко е в кутия, а от корпуса на бойлера пуснах кабел до нулата на бойлера. Като допълнение смених и АП от 24 на 16Амп. Защо ли, защото на 1Kw се падат по 4,4Амп. Бойлера е 2Кw = 8.8Амп
Обмислях да сложа АП 10Амп, защото е достатъчно и много по-чувствително при изключване. Зачепкахме темата с ДТЗ и това е. Нема такива филми да пестят пари от кабели.
MohicanSQL - специалист
пет авг 01, 2025 10:04 pmhidrazin написа:
Благодаря за отговора. Но, добре де, това ДТЗ дето се ръга у контакта нали го дъфкахме в друга моя тема. Нали се каза тогава, че за да проработи, трябва да имам трижилен кабел. А и ти сам казваш
"кабел дето е с ДВЕ ЖИЦИ след ДТЗ-то го изгонете.". Аз след контакта нямам трети кабел, значи това ДТЗ с ръгаме в контакта нема да работи ?!
Па нищо не си разбрал... Пък и форума не е училище и няма как да ти попълни 3-4 и + години обучение. Ссссооориии...
Абе що не си намериш друго занимание, дето те бива?
Зае ... б...и тая работа и си извикай някой дето е в час.. Ама не оня "тесен специалист". :-D
:partyman:
Противоречиш си. Хайде пусни тема това нещо ще функционира ли на двупроводна система. От производителя отдолу след обяснения за функциите има и ЗАБЕЛЕЖКА - https://vikiwat.com/zashtita-ot-prenapr ... 90660.html
mika - специалист
пет авг 01, 2025 10:31 pmLutchezar написа:
ДТЗ за да работи, иска от него до уреда да са три жиците. Толкова. С две няма как да стане.
Ако в контакт защитен с ДТЗ е включен уред със захранващ кабел с два проводника, например сешоар, няма никакво значение дали до контакта отиват два или три проводника.
valentino76bs - майстор
пет авг 01, 2025 10:31 pmLutchezar написа:
Недейте да сте толкова категорични щото в дадена ситуации е по добре да има.
В тоя ред на мисли някой знае ли дали има ДТЗ да прекъсва само фазата?
iliya_i - майстор
пет авг 01, 2025 10:38 pmMohicanSQL написа:
пет авг 01, 2025 9:42 pmiliya_i написа:

Вуйче, не ми вменявай състояния да обяснявам, че най голямата тъпня е да слагаш двупроводен кабел. Така я взех къщата. А двужилен мостов бях пуснал от контакта в банята до бойлера. Сега контакта и зануляването в него съм ги махнал. Всичко е в кутия, а от корпуса на бойлера пуснах кабел до нулата на бойлера. Като допълнение смених и АП от 24 на 16Амп. Защо ли, защото на 1Kw се падат по 4,4Амп. Бойлера е 2Кw = 8.8Амп
Обмислях да сложа АП 10Амп, защото е достатъчно и много по-чувствително при изключване. Зачепкахме темата с ДТЗ и това е. Нема такива филми да пестят пари от кабели.
Вуйчовото, ако вместо двупроводен кабел от кутията до бойлера беше пуснал трипроводен и беше сложил ДТЗ в кутията, сега всичко щеше да си е на място. Ама то само ГЛУПУСТИ (крушки, заземители, двупроводна ДТЗ) ти ражда главата и не слушаш какво ти се казва (пише).
prasse - специалист
Казах му по-горе на Доктора, че темата му е тъпа и той се разсърди.
Тъпа е по самото и заглавие...
Няма какво повече да се каже...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "ДТЗ на двупроводна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: