• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kozl - майстор
пет авг 08, 2025 2:28 pmJacomo написа:
Пломба и стикер на отоплително тяло - 10.80 лв.
В ценовата листа няма цена за пломбиране на разпределител.
Разпределителя не е отоплително тяло, нито топломер.
chapara - майстор
пет авг 08, 2025 3:34 pmkozl написа:
пет авг 08, 2025 2:28 pmJacomo написа:
Пломба и стикер на отоплително тяло - 10.80 лв.
В ценовата листа няма цена за пломбиране на разпределител.
Разпределителя не е отоплително тяло, нито топломер.
Холендрите на вход и изход.
lyubohar - майстор
Не говоря за разпределител,а топломер.Онова което е закачено на лицето на радиатора.На лирата у нас,която е двойна по дебела тръба има топломер.Там където правим ремонта беше истинска лира с монтиран топломер и сега е с нова лира и пак трябва да е с топломер.Имат да ми връщат 600лв.не комшиите,а топлофикация съответно техните отрочета като Техем и Директ.Но не ми начисляват лихви за това,че ги субсидирам!Колкото,че съм скрънза не е на никой работа.Не знам от кога не сте влизали в магазин.Ами влезте и вижте разликата от само година!Ако карате таралясник на 20г.и докарвате 2-3000лв доход и сте готов да плащате много,за малко работа сигурно си мислите,че сте хванали господ за шлифера.Е,не сте го хванали!!!
hidrazin - майстор
пет авг 08, 2025 9:54 pmlyubohar написа:
Не знам от кога не сте влизали в магазин.Ами влезте и вижте разликата от само година!
Още нищо не си видял... Изчакай до влизането на Ойрото след Нова Година или още по-добре до догодина по същото време.
До тогава ще са ни го нахлузили и раята ще е претръпнала и свикнала с новото усещане изот...ад :-D
:partyman:
Jacomo - специалист
пет авг 08, 2025 9:54 pmlyubohar написа:
Не говоря за разпределител,а топломер.Онова което е закачено на лицето на радиатора.
В грешка си. Топломер е онова, което се закача на тръбата с вграден водомер и темп. сензори за входяща и изходяща вода. Мери количеството топлоносител и каква температура е отдал и отчита киловатчасове.

Онова дето се закача отпред на радиатора е топлоразпределител и мери разликата между темп. на радиатора и темп. в стаята през кратки интервали и отчита единици.
  • 1
  • 2

Тема "Преместване на 3 топломера от стари на нови радиатори." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: