Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
MamaMy - майстор
Става и с триъгълни парчета ламарина в ъглите. Въпроса е колко тежки неща ще качваш на таванчето и ако тръгне на страни бараката при едно земетресение (при вас си е даденост), дали с това рамо което се получава няма да сгънат упорите и да полегне бараката. Аз като любител бих се презастраховал и бих сложил по един диагонал в двете посоки. Таванчето ще е достатъчно да държи по хоризонтала.

Прикачен файл

IMG_20250703_180607.jpg
BeTaTesTeR - специалист
Eто какви подсилки направих тези дни, според мен пак важат, колкото и да е за да полегне както казваш, трябва доста заварки да се скъсат. На таванчето няма кой знае колко тежки неща да слагам, я се съберат 300-400кг сумарно, я не.
Междувременно съм направил и основната конструкция на навеса, остава му само покрива.
Ето и снимките: Снимки
MamaMy - майстор
вт авг 26, 2025 10:40 pmBeTaTesTeR написа:
Eто какви подсилки направих тези дни, според мен пак важат, колкото и да е за да полегне както казваш, трябва доста заварки да се скъсат. На таванчето няма кой знае колко тежки неща да слагам, я се съберат 300-400кг сумарно, я не.
Междувременно съм направил и основната конструкция на навеса, остава му само покрива.
Ето и снимките: Снимки
Чукай на дърво защото когато е за беля нещата стават лесно и бързо.
Нямаше нужда и на двата квадрата в една и съща стена. Те действат в една посока. Другите ъгли трябваше да спънеш отзад на гърба.
Аз ти бях нарисувал само един диагонал защото при монолитна метална конструкция тръбата действа двупосочно и втори не е необходим. Ако беше винкел, то той щеше да действа много по силно на опън отколкото на напън и тогава трябва и по двата диагонала. Сега може да се наложи да режеш от тях за да вградиш рамката за прозореца, но няма проблем. Ти си се презастраховал. :)
BeTaTesTeR - специалист
Няма да режа, аз прозорчетата съм ги предвидил на тея две страни на които съм сложил тръби, там в белите рамки дето са отгоре.
А на гърба където ми беше нарисувал диагонала, в единия квадрат ще е по-голям прозорец и там ще има напречно хоризонтал и един вертикал за да стане рамката за този прозорец и около нея може да сложа някоя тръба. А в другия квадрат където беше вертикала мисля също да сложа хоризонтал, защото мисля там да редя панелите вертикално, защото горе е билото на покрива и ще е по-лесно панелите в горната част да се режат под ъгъл ако са вертикални. Та ще трябват хоризонтали за които да се хванат панелите, а в ъглите може пак да направя такива разпънки.

Тема "Строежа на работилницата започна!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: