• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
prasse - специалист
Да, загледах се в прикачения линк, на него са от двете страни...
prasse - специалист
пет сеп 05, 2025 7:50 pmmika написа:
Ако сложите главен АП 40А, колкото са и ДТЗ-тата, няма да има значение сбора от номиналите след тях.
А ако приемем коефициент на едновременност 80%, на снимката от първото мнение нещата не са зле. Още повече, че бойлер рядко надвишава 16А.

Ако сме прецизни, 40А предпазител пред 40А ДТЗ е много. Все пак, продължителният ток през 40А предпазител е в границите от 45,2А (изобщо няма да изключи при тази стойност) до 58А (ще изключи, в най-лошия случай до 1 час). Тези стойности превишават номиналния ток на ДТЗ и не бива да се допускат. По-доброто решение е главен 40А и пред всяка ДТЗ по един предпазител 32А (ако сме съвсем прецизни - 32А пак е много (36,16А-46,4А), но да речем, че можем да си затворим очите). Аз бих сложил 25А...
hidrazin - майстор
Я, тук станало веселo за коeто съм закъснял... :-D
пет сеп 05, 2025 1:43 pmDevilsDj1990 написа:
Продавача не ми препоръча да подменям предпазителите , каза че са читави и по-добре да използвам това което ми даде...
Алооооу, в случая на продавача работата му е да ПРОДАВА а не да ти прави проекти или да да те учи на електротехника.
Конкретно се предполага че купувача ЗНАЕ какво ТОЧНО иска да купи. След съответното обучение и практика.
Тук не е както да си купиш тостер и да ти го рекламират...
Записвам се и отивам за пуканки...

Изображение

:partyman:
mika - специалист
Да, прав сте, че прекъсвачите не изключват веднага между 1,13 и 1,45 от номинала, но това го знаят и на поточната линия на ДТЗ и те са съобразени с това.
prasse - специалист
пет сеп 05, 2025 10:38 pmmika написа:
Да, прав сте, че прекъсвачите не изключват веднага между 1,13 и 1,45 от номинала, но това го знаят и на поточната линия на ДТЗ и те са съобразени с това.
Вероятно е така. Все пак, добре е да се придържаме една идея по-надолу от граничните режими.
DevilsDj1990 - напреднал
пет сеп 05, 2025 10:18 pmhidrazin написа:
Я, тук станало веселo за коeто съм закъснял... :-D
пет сеп 05, 2025 1:43 pmDevilsDj1990 написа:
Продавача не ми препоръча да подменям предпазителите , каза че са читави и по-добре да използвам това което ми даде...
Алооооу, в случая на продавача работата му е да ПРОДАВА а не да ти прави проекти или да да те учи на електротехника.
Конкретно се предполага че купувача ЗНАЕ какво ТОЧНО иска да купи. След съответното обучение и практика.
Тук не е както да си купиш тостер и да ти го рекламират...
Записвам се и отивам за пуканки...

Изображение

:partyman:
Добре да се изразя по-подробно , отидох в специализиран магазин , хората там освен магазин правят табла за различни неща , човека му обясних че съм бос и не ми е на 100% ясно , той ми обясни различни варианти с плюсове и минуси и накрая стигнахме до това което взех . Не мисля че е спечелил много с продажбата на нещо което струваше 2-3лв при положение че другите варианти бахя 20+ .
kozl - майстор
Това което си взел е разклонител.
Ама аз се чудя за какво ти е като на практика разликата м-у този разклонител и проводника е във формата, там където се захваща заедно с гребена.
Те за тва приплесквам проводника да се получи формата на гребен и го вкарвам при гребена.
И се получават 8 позиции във всеки един от предпазителите без ДТЗ, от които може да изведеш проводник към ДТЗ.
mika - специалист
Колко квадрата е кабела захранващ апартамента?
DevilsDj1990 - напреднал
съб сеп 06, 2025 11:05 ammika написа:
Колко квадрата е кабела захранващ апартамента?
Мисля че 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Помощ с връзването на ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: