• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
вт сеп 30, 2025 10:34 pmАл_ написа:
Мани километрите - времето не ми стига хич и е някакъв кошмар.
ДеЦки оправдания...
Пък и ме наплаши, че като домъкна водка трябва и да я пия
1-во. Не става дума за водка а за мас. Свинска. :-D
2-ро. Няма да ти позволя да ми бараш водката! :evil: :-D
... нямало облаци казва.
Къде го казва? :?
:partyman:
brum - майстор
Имало е. Иначе нямаше да има такава дупка в началото на деня. Имало е и един облак по обяд. Оная малка дупка и после краткият пик. Същият ефект, ама в по-малка степен.
Ал_ - специалист
пон сеп 22, 2025 10:23 pmhidrazin написа:
А по това време на годината и в безоблачен, слънчев ден
Това ме е подвело явно.
На 14ти бях в страната, и до обяд беше мрачно, даже студено, после стана жега. Но реших, че го даваш като допълващ пример.
Я кажи сега, ако времето е безоблачно и ясно, а влажността висока, въздухът - чист (да кажем, че сутринта е валяло) - възможно ли е да се наблюдава същото явление при соларите?
вт сеп 30, 2025 11:24 pmbrum написа:
Имало е. Иначе нямаше да има такава дупка в началото на деня. Имало е и един облак по обяд. Оная малка дупка и после краткият пик. Същият ефект, ама в по-малка степен.
Ясно. Благодаря ти! Кой да гледа графики, че и да ги разбира. Облаците в случая са обяснение, да. Бързо търсене показва, че и име на ефекта са сложили за фотоволтаиците
Baлepu - специалист
prasse - специалист
Ако разглеждаме светлината не само във видимата лента от спектъра, ами и извън него - инфрачервената (и надолу) и особено ултравиолетовата (и нагоре), то дали някаква евентуална аномалия в озоновия слой в конкретния времеви интервал не би могла да доведе до повишена (пропускане на) ултравиолетова радиация и тези 1000W/m2 да се окажат временно примерно 1100??? Панелът не генерира ли при облъчване с вълни и в ултравиолетовата област???
DundyTheCroc - майстор
Моята теория е:
Панелите са получавали директна слънчева светлина, плюс това е имало облак и излъчената/пречупената от краищата му светлина е попаднала върху панелите.
Baлepu - специалист
Аз за нещо подобно говорех във втория си пост
да се е получило отражение на слънчеви лъчи, които да са попаднали в централата :arrow:
И аз бях с впечатлението, че става дума за безоблачно време, макар че е очевадно от графиката :)
Фактът, че хидразин подмина небрежно версията ми и даже леко отклони в други посоки предположението ми, ме "обнадеждаваше" :wink: Вярно, че не съм уцелил точно "отражателя", но все пак съм бил в зоната на топлото :supz:
Остава да уточним до колко би могло да се вдигне КПД-то на панел, с допълнително насочена светлина. Да речем ако елиминираме фактора "прегряване" с някакво охлаждане или поне хипотетично ...
Lux Æterna - специалист
:? И аз съм си достигнал лимита за качване на снимки и картинки. Странна политика от модове и админи?! Май и този форум ще се самоубие с изстрел в тила и после контролен в десетката!
hidrazin - майстор
чет окт 02, 2025 9:28 pmLux Æterna написа:
И аз съм си достигнал лимита за качване на снимки и картинки.
Интересно как си си достигнал лимита след като имаш всичко на всичко имаш няма и 60 поста?
На всичкото отгоре броя на снимките в един пост е ограничен. Както и максималния им размер до 1MB
Дори във всеки си пост да си качвам по ДВЕ снимки дето са по МВ, общо да си качил има няма 100-120MB.
Това са 3-4-5 снимки в RAW формат... :lol:

Тук или са решили да затриват форума, или не моАт се оправят поради некомпетентност.
Проблема не от днес, не от седмица а е поне от няколко месеца (сериозен от няколко месеца).

Поне да бяха написали - ОТ ДНЕС СНИМКИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЧВАТ ВЪВ ФОРУМА.
Толкоз.
:partyman:
P.S. И никъде няма инфо колко е тоя лимит да го е...а и как ще се процедира от тук нататък.
Мълчат като комунисти на разпит. :-D
Lux Æterna - специалист
То по принцип много ти знае балалайката, ама аз вече нямам право дори да ти покажа скрийншот , на който пише: "Съжаляваме, но..... " в най горната част на формата за попълване.

И се опитвам да кача едни 211 KB преди час!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Соларни аномалии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: