Ел. инструментите. Консумативи.
To&To - специалист
ср окт 01, 2025 9:07 pmпишман_майстор написа:
To&To написа:
но има в началото някакъв скърцащ шум от съединителя, като докато е студена леко превърта веригата. След няколко газовки и след като позагрее всичко се оправя. Държи много добри и постоянни обороти на празен ход без да мърда веригата.
Лагер на камбаната . Смажи го и ще се оправи.
👍 Благодаря за отговора! Предполагах, че е някаква дреболия, но изобщо не се сетих че може да е това.
dragozow - майстор
ср окт 01, 2025 11:35 amпишман_майстор написа:
Бях купил няколко вериги на хускварна x-cut 3/8 , 1.5мм 56 звена ( за 38см шина )
Да ги пробвам ( Емо и той спомена за тях )
В Ташев имаше промо наскоро.
Досега точно тази верига не бях си я взимал и ползвал.
Нарязах си огрева за тази година.
За "нула" време .
Веригите са топ, трудно се износват, режат добре и не се разпъват .
Тъй като ги ползвах на леки триони ( 43 и 52 кубика, долмар 109 и 115) , се усеща на момент как се "товарят" .
Разбира се този проблем се предотвратява лесно , натиска по машината леко се редуцира.
Всъщност, не се изисква дори усилие да се прилага, режат перфе.
Лично аз съм очарован и при някаква покупка на верига, ще се насочвам единствено към този тип.
За по-слаби триони, вероятно ще е добре да се мине на друг размер.
Преди няколко години смениха шините и веригите с X-force и X-cut, като цяло клиентите са доволни, а консумативите издържат дълго. Малко са скъпи шините, но то вече няма нищо евтино.
емовлаха - специалист
ср окт 01, 2025 5:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Похвално, че разликата в цените не беше нормална. Плоска пиличка на Щил- по спомен ок.5лв, при Хуската беше доста нагоре. Погрешка бях накупил бройки, та услужих на колега.
В цяла Варна не можах да намеря синтетика на Хуск, за подарък на Преслито за новата му пиличка. Подарих му щилска.
Наскоро от келешлък купих 2 плоски пили Oregon и Vallorbe от дилър на Хуск, по-размер са еднакви .
Имам в къщи плоски на Щил - Щиловата пила е малко по-широка. Цени не помня
Пили на Хуск нямаше никакви. Синтетика имаше и вериги също. Търсех шаблон на Хускварна за ограничителите на верига също нямаше. Скоро ще пускат нов тип инструмент за заточване може него да купя за подарък
ср окт 01, 2025 8:47 pmпишман_майстор написа:

Замръзнала дървесина

50сс клас са 1.3мм

Ти си знаеш най-добре

gogo7777 - майстор
Бих се доверил на мненията на Драгозов като доказан търговец, а не на Ю-туб ентусиаст.
:drinkers:
Емо залита яко по тубата, но;
- Драгозов е просто търговец с известни познания- бизнесът го изисква а и си поработва явно из имотите.
- Емо е съборил половината Коми, в сравнение с повечето от нас- другите пишещи. Знанията има ли нужда да се коментират?!
Естествено, незапознатите си гледат работата или се излагат.
емовлаха - специалист
Драгозов няма да подведе никой! Изворите на информация са клиентите професионалисти и клиентите без познания

Нета прелива от инфо има клипчета които за човек без познания са зрителен адвенчър
Това е примерно видео за шини и вериги

Преди няколко дни станах свидетел на нещо интересно за мен
При кастрене се получи прищипване на веригата и излизане от шината, от цялата работа 2 от задвижващите звена бяха набити и не влизаха в канала на шината. Сефте виждам такова нещо . Целия режещ комплект беше чисто нов. 3/8 1.3 на Орегон. На някой да му се е случвало подобно нещо? Или това си е характерно за веригите на Орегон?
пон окт 06, 2025 8:22 pmемовлаха написа:
Случвало ми се е прищипване, но без да напъвам до излизане. Поражения не съм констатирал.
Явно е мекичък мат'ряла.
Онова, с адвенчъра, беше яко. Последно време все повече адвенчър специалисти по форумите.
На фронта ги няма.

При мен се получи проблем- няма наличности на шини за едноръката ми. Поръчах и чакам, а до тогава с карвинг шината.
емовлаха - специалист
пон окт 06, 2025 8:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Случвало ми се е прищипване, но без да напъвам до излизане. Поражения не съм констатирал.
Явно е мекичък мат'ряла.
Онова, с адвенчъра, беше яко. Последно време все повече адвенчър специалисти по форумите.
На фронта ги няма.

При мен се получи проблем- няма наличности на шини за едноръката ми. Поръчах и чакам, а до тогава с карвинг шината.
Веригата беше изхвърлена през звездочката. Аз отхвърлях клоните френда режеше със МС 181. Нямам спомени при мен да се е случвало на 1.6мм верига, иначе изхвърляния съм имал доста от недоглеждане и хлабава верига

Клипчето дето качих за шините и веригите нз как да го определя

Това със липса на наличност за твоя трион предопагам е при търговеца дето пазариш, но ако е липса в склада на Щил не е ок

М/у другото да те питам, да ти е скърцал някога иглен лагер на резачките ?
вт окт 07, 2025 9:44 amемовлаха написа:
пон окт 06, 2025 8:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Явно е мекичък мат'ряла.
На фронта ги няма.

Веригата беше изхвърлена през звездочката. Аз отхвърлях клоните френда режеше със МС 181. Нямам спомени при мен да се е случвало на 1.6мм верига, иначе изхвърляния съм имал доста от недоглеждане и хлабава верига

Клипчето дето качих за шините и веригите нз как да го определя

Това със липса на наличност за твоя трион предопагам е при търговеца дето пазариш, но ако е липса в склада на Щил не е ок
Тъкмо слизам от неподдържана черница. Онзи ден, в бурята, падна клон на тротоара, та и на половината платно. Днес се понамокрих, за спокойствието на съседката- нали прогнозират лошо време.
Захапа ми веригата 8-10см клон. Разминах се на късмет от усложнения- успях да я освободя.
Никакви поражения по 1/4Р- 1.1мм. Шина и верига на първи ряз.
https://photos.app.goo.gl/E6iM32CkKPvCjoRd9
https://photos.app.goo.gl/WcVwa7yVRCiQpS9i8

пп. Въх, забравих да направя клипче за Мама. С малката, естествено. Да се види колко съм здрав и натискам с една ръка, изпъната максимално далеч.
Забравих да надяна и ГоПрото, да му се невиди! Пусто, не става влогър от мен.
Нищо, имам да събарям опасно- на метър и половина от къща и на толкова от ограда към улица.
Тогава ще посмаля колкото си искам.

С Щил няма проблем. Избрал съм си нов търговец и съвсем нормално е екзотика да не се поддържа на склад от представители. Преди месец беше налична,но реших, че ще си "наточа" старата шина. Всички машини съм ги купувал само от едно място и само на поръчка. Всичко е екзотика за масовия домашен ползвател на такава техника.

ппХ. Не, не съм чувал скърцане. Учуди ме и мен скорошното "оплакване" с такъв "проблем".
vlax - майстор
чет окт 02, 2025 7:52 pmТрифон П.Трифонов написа:

- Емо е съборил половината Коми, в сравнение с повечето от нас- другите пишещи.
Коми се съборваше навремето с Урал-ки,видял съм го на място там.
То ако имаше тогава там тази техника като сега,щяха да съборят Цялото Коми. :-D

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: