Ел. инструментите. Консумативи.
вт окт 07, 2025 7:00 pmvlax написа:
...Цялото Коми. :-D
Сега па резачите алтави, но все пак да пази господ Комито!
nikolson - майстор
вт окт 07, 2025 7:00 pmvlax написа:
Коми се съборваше навремето с Урал-ки,видял съм го на място там.
То ако имаше тогава там тази техника като сега,щяха да съборят Цялото Коми. :-D
Дали щеше да има толкоз' будали?

Не вЕрвам. И тогава нямаше 'ора.
vlax - майстор
вт окт 07, 2025 8:18 pmnikolson написа:

Дали щеше да има толкоз' будали?

Ако съм те разбрал правилно,нямаше толкова ора щото комунистите не пускаха всеки.А будали дали са били, :? първа категория, по-високи в пъти от НРБ заплати,лев=рубла,евтиния там в СССР, и т.н.
nikolson - майстор
вт окт 07, 2025 8:50 pmvlax написа:
вт окт 07, 2025 8:18 pmnikolson написа:

То ако имаше тогава там тази техника като сега,щяха да съборят Цялото Коми. :-D

Ако съм те разбрал правилно,нямаше толкова ора щото комунистите не пускаха всеки.А будали дали са били, :? първа категория, по-високи в пъти от НРБ заплати,лев=рубла,евтиния там в СССР, и т.н.
Тая техника и трябва будали. Ма няма, нямаше тогаз, и сега няма. Ама хайде да не подхващаме тая тема.
емовлаха - специалист

Това видео е за Щил маняците :)
Стига да е здрав физически човек , вместо да седи в кръчмата може да си докара някой лев допълнително към бюджета
пишман_майстор - майстор
пон окт 06, 2025 8:22 pmемовлаха написа:

Преди няколко дни станах свидетел на нещо интересно за мен
При кастрене се получи прищипване на веригата и излизане от шината, от цялата работа 2 от задвижващите звена бяха набити и не влизаха в канала на шината. Сефте виждам такова нещо . Целия режещ комплект беше чисто нов. 3/8 1.3 на Орегон. На някой да му се е случвало подобно нещо? Или това си е характерно за веригите на Орегон?
Да, но не чак повече да не могат да влязат в канала.
Странно.
Усукани/криви звена?
Не мога си представя чак набити ...
Първото мисля може да се случи , на по-обтегната верига особено . Или ако в този момент е била монтирана на по-мощна машина и е била под напън резачката.
Принципно аз ползвам предимно на орегон вериги, различни размери.
На 10, поне 7 са на орегон .
Никога не съм имал набити.
Счупени-да, криви-да. Набити обаче -не.
Да са станали кашкавал и те....
ДДЗ .
П.п. м/у другото в един сервиз ме набутаха с една верига на итал или нещо такова . А преди съм взимал оттам и все са били на орегон .
Ся тоя итал... не го знам и не съм ползвал.
Чак като се прибрах вкъщи, го видях това.
Късала ми се е верига на реномиран производтел и е кошмарно преживяване всеки път.
Дори и капак наскоро ми се пръсна пролетта от набрана верига.
Мнение от ползватели ( за итал веригите, въобще марката, то нещо не намирам инфо, турско/китайско ли е това? ) ?
To&To - специалист
П.п. м/у другото в един сервиз ме набутаха с една верига на итал или нещо такова . А преди съм взимал оттам и все са били на орегон .
Ся тоя итал... не го знам и не съм ползвал.
Чак като се прибрах вкъщи, го видях това.
Късала ми се е верига на реномиран производтел и е кошмарно преживяване всеки път.
Дори и капак наскоро ми се пръсна пролетта от набрана верига.
Мнение от ползватели ( за итал веригите, въобще марката, то нещо не намирам инфо, турско/китайско ли е това? ) ?
[/quote]

Абсолютно същото набутване от сервиз и дилър (мой много добър познат) имах и аз. Исках да ми направи верига на Stihl 12"/3/8/1.1
Взех си веригата и в къщи забелязах, че е на 1.3. Върнах я веднага и той ми хвърли една друга за замяна в едно пликче. Прибрах се и когато реших да я поставя видях, че е Итал. За 20тина лева не ми се биеха пак 35 км. ходене и връщане. Поставих я и забелязах, че се плъзга много тегаво в шината. Помислих да не е 1.3 и тая - не беше. На опаковката си беше 1.1 Стъпки, пети всичко си беше като в описанието на опаковката. Чистих шина, смазвах предварително.. тц, не върви. Монтирах я нарочно много по хлабава... тц, не. Направих 3-4 пробни сряза - мъка. Свалих я и сложих старата Орегон. Никакъв проблем. С китайски тенекета не съм имал такива проблеми.
пишман_майстор - майстор
:?
Странна работа.
Предполагам си я замерил и сравнил с описанието или?
То чак пък разминаване да има толкоз....
Ако се окаже , че е 1.1 и въпреки всичко пак затяга, вероятно някое звено е извън размер...
Или е сбирщайн с 1.3 ...
Аз поне друго обяснение нямам.
Странно.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: