Ел. инструментите. Консумативи.
To&To - специалист
ср ное 05, 2025 11:11 amпишман_майстор написа:
Предимно от ибей.
Понякога, ако се бърза от представител на хускварна . По тях все още ги има , но са паричка.
Или втора ръка читави + нов оригинален комплект чаркове/мембрани .
Проблема е да уцеля подходящия . Включително и лостове, винтове и т.н.
В момента търся от хуск 372 , но не за x-torc , а за предното поколение. walbro hd 12 .
Ако има вариант-чисто нов.
Ще намеря . Поне няма се мъча да го пригаждам, става едно към едно замяна на един Zama C3M-DM18
Този уикенд ще ходя на село и ще мина през моя дилър-сервиз. Той е стара чанта с голям севиз и фен на Хускварна. Ще го питам дали има такова Walbro. Дано да има много работа, че ако се заприказваме пак ще напълня багажника с чаркалаци и току виж и една мото фреза съм си взел :)
372 ми е на сърце и на душа. Нямам вече такава работа иначе веднага взимам една чисто нова от старите. Оставил съм си само семейната 268ца от баща ми.
Kampani - напреднал
ср ное 05, 2025 7:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет окт 31, 2025 6:56 pmKampani написа:
На горния рафт са ...
... Вече ако са професионалисти като Трифонов е друга работа .
На най-горния рафт
https://youtube.com/shorts/KeZTZuT2Y0s? ... fFWfCED679
Трябваше да направиш клипче как режеш черница или изсъхнал бадем с японското трионче . :partyman: :-D :-D

Има подобни триони на Fiskars,Gardol, Hecht и Накаяма, които са доста по-евтини от японския звяр . :wink:
ср ное 05, 2025 11:28 pmKampani написа:
...Трябваше...
Моля?!
ср ное 05, 2025 11:28 pmKampani написа:
...Има подобни...евтини...
Има подобни, да. Правя каквото си искам, доколкото е възможно. В този случай- пичеля, хаха!

Едната германка съм оставил в перманентна бойна готовност на дръвника.
Kampani - напреднал
За електрическите триони на McCulloch се появи информация, че са спрени от производство. Дали ще ги сменят с нови модели или се отказват изцяло от електрическите триони и ще преминат на акумулаторни . Надявам се Драгозов или някой по-информиран член на форума да внесат яснота по въпроса .

Японското трионче Трифоне използваш ли го при рязането на клони и дървета или с малкия Щил вършиш работата, пък него го вадиш само за демонстрации пред младите колеги в пожарната и на сватби и кръщенета ? :-D
чет ное 06, 2025 1:52 pmKampani написа:
Ламинирал съм го.
Понеже новобрански вече не се правят, разхождам го по панахиди и най-вече курбани.
Много ми е мъчно за жичните "американци".
емовлаха - специалист
пон окт 20, 2025 11:03 pmTo&To написа:

Имам 2 китайки и една за възстановяване. Забавно ми е да се забавлявам с тях
Питането ми беше за 3-те Китайки като цена но благодарско за отговора :) Важно е, че си вършиш задачите и се забавляваш :)
Имам познати дето ползваха моторна резачка на RAIDER 6 години някъде рязала е дървата за огрев
Той дядото я ползва 82 годишен е. Една верига са и купили от евтините със оригиналната си шина е
Само минерално/червено масло на Щил. Смесват се 5л бензин и когато се изгори - тогава
Отказала да запали тази есен. Без да се занимават да я възтановяват метнали са я в контейнера и дядото получи подарък Щил 182 :)

Попаднах на това видео :)

dragozow - майстор
чет ное 06, 2025 1:52 pmKampani написа:
За електрическите триони на McCulloch се появи информация, че са спрени от производство. Дали ще ги сменят с нови модели или се отказват изцяло от електрическите триони и ще преминат на акумулаторни . Надявам се Драгозов или някой по-информиран член на форума да внесат яснота по въпроса .

Японското трионче Трифоне използваш ли го при рязането на клони и дървета или с малкия Щил вършиш работата, пък него го вадиш само за демонстрации пред младите колеги в пожарната и на сватби и кръщенета ? :-D
Husqvarna утрепаха McCulloch след като ги купиха. Бавно затриха гамата, първо махнаха косачките, които бяха ок като цена/качество, после тракторите, смениха трионите...и така. Същото направиха с Jonsered, Poulan и други.
По подобен начин постъпиха и Щил с Викинг.

Попаднах на едно видео.......и аз, хаха.

Деца не преиграват чак толкова сякаш, но може да греша.
В никой случай не омаловажавам качествата на марката. Дори сравних любимата си 241 с анологична. Двеста грама по-скъпа (щилката) и двеста лева по-тежка (същата).....или беше обратно?!
Гаранционните условия са плюс, сервиз никой не е похвалил.........От как карам само японски коли, остава да разчитам на това. Немци също не са ме подвели, ама Ха де!
dragozow - майстор
Въобще не можете да си представите какъв е контрола на качеството при Echo. Машина от всяка партида се вади и на стенд работи на макс със часове. От миналата година си правят карбураторите, в България дойде на гости създателят им, японец, инженер, от завода на Yamabiko(фирмата майка). Та за карбураторите ни говори 2:30 часа, но можеше да говори три пъти по толкова. Може да обясни всякак пъпка защо я има и защо е точно там, всичко подкрепено с видео и снимков материал. Ние от както ги продаваме нямаме рекламации. Монката(на клипа с цветните дрехи) има 5 или 6 машини вече.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: