От мобилни телефони до цифрови камери
MamaMy - майстор
вт ное 18, 2025 12:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 18, 2025 12:25 pmaleksnp написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Какво е повредено в контактора, за да се случва описаното от теб?
Изгоряла контактна пъпка на силовите контакти и оставаш на две фази.
Явно това отпада.
нед ное 16, 2025 8:31 pmtundrata93 написа:
... до самия електромотор достигат 3 фази и нула си има.
Трифоне, Трифоне, така и не разбра, че електротехника не се учи по интернет или с чиракуване. Това не е занаят, а наука и като такава се учи в училище. Това не ти е дървосеченето или пожарогасенето.
пон ное 24, 2025 8:30 amMamaMy написа:
вт ное 18, 2025 12:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 18, 2025 12:25 pmaleksnp написа:

Изгоряла контактна пъпка на силовите контакти и оставаш на две фази.
Явно това отпада.
нед ное 16, 2025 8:31 pmtundrata93 написа:
... до самия електромотор достигат 3 фази и нула си има.
Трифоне, Трифоне, така и не разбра, че електротехника не се учи по интернет или с чиракуване. Това не е занаят, а наука и като такава се учи в училище. Това не ти е дървосеченето или пожарогасенето.
Съгласен, безименний.
Най малко, от тази тема, научих колко не знам. Е, и още нещо.
Ти така и не си разбрал, до тук, кои неща не се връщат.

Има ли някакъв тайнствен начин да провери веригите на контактора?
Напомням за електрическият въпрос в темата за пелетната камина. Би могъл да помогнеш.
Baлepu - специалист
нед ное 23, 2025 7:44 pmaleksnp написа:
tundrata93 написа:
Мерил съм между всяка от фазите показва 420волта,сложих друг контактор който имам под ръка и тръгна.
Нормално е това да ти показва, при свързан двигател. Това не означава, че към мотора има три фази. Най-бързо и лесно става с ампер клещи. Когато липсва фаза, се качва тока в другите две.
Я пак си помисли. Тундрата послъгва по невнимание (непомнене) какво е мерил, ти мажеш по него. Казва, че освен трите фази, си има и нула. Та мерил е към нулата 230, не между фазите 400.
В крайна сметка не изключвам да има проблемна връзка в самия двигател, която да дава верига, когато си реши. Тогава може и да не ни е лъгал. Дано да не е така. В този случай и амперклещите няма да отговорят от раз къде е заровено кучето. Ако изобщо ги има, ако знае как се мери с тях и след като си направи удобна разделка да ги закачва ...
Някой да изясни, ако след контактора има само две фази, при свързан трифазен електромотор ще се наблюдават ли по който и да е начин три фази?
Аз мисля, че няма да се случи, но само си мисля- електрически безпомощен съм, хаха!
MamaMy - майстор
пон ное 24, 2025 8:50 amТрифон П.Трифонов написа:

Съгласен, безименний.

Напомням за електрическият въпрос в темата за пелетната камина. Би могъл да помогнеш.
Прав си, не съм разбрал и няма и да разбера. Няма как да ми върнеш е***ето. А беше и публично, но ти какво очакваш? Да те хванат без гащи в раздел електро и да не те надупят?
пон ное 24, 2025 12:44 pmMamaMy написа:
пон ное 24, 2025 8:50 amТрифон П.Трифонов написа:

Съгласен, безименний.

Прав си, не съм разбрал и няма и да разбера. Няма как да ми върнеш е***ето. А беше и публично, но ти какво очакваш? Да те хванат без гащи в раздел електро и да не те надупят?
Знам колко не знам и благодаря, г-н, кой беше?! Кога ще се отървеш от комплексите?
Постоянно опитваш да върнеш ....................нещо. Какво толкова ти влезе?
Дай да стабилизираме оборотите, бъди полезен ако можеш! Ако ли не, просто плувай натам!
Или обясни нещата по последният ми електрически безпомощен въпрос!

Пословични полови атлети сме били, ама с малки чурки. Чудо на чудесата!
MamaMy - майстор
Явно ти липсва секса, все натам го извърташ. Относно отговарянето или не на разни въпроси, си решавам изцяло аз. Като знам колко обичам да ми дават наклон на голямата чурка, а не като твоята според собствените ти самопризнания ще почакаш!
Безпомощен с голяма чурка, хаха! Кому си полезен? Време е да си ходим, киселяк. Аз започнах да трия.
MamaMy - майстор
Трий щото ще го прочетат и други. :lol:
Казана дума- хвърлен камък, г-н виртуален.
Форума не дава възможност да се трие написано, след известно време.

Ще участваш ли в дискусията за контактора и фазите, или си безпомощен като мен?

Тема "Ярмомелка Пускател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: