Аз пък мога да кажа обратния случай. В Германия за детска кухня докараха подобна печка с индукционни котлони само за монофазно свързване, при положение, че по проект сме прекарали трифазно захранване. Отказах да я свързвам. Някой идиот все пак го беше направил. Беше ми любопитно как ще се развият нещата при първото включване, но не бях там 
съб дек 20, 2025 10:05 amkozl написа: ...Влязох в Баухаус в Стокхолм. Обиколих го целия и никъде не открих материали за Ел. и ВиК и ОВК инсталацииТи я се пробвай да намериш ацетон, коресилин или какъвто и да е разтворител за бои на подобна основа! Тия толкова са се побъркали на тема бомбени атентати, че само където и кибритите не са покрили. Явно не са наясно колко изобретателни са терористите. Ще трябва да си затворят и бензиностанциите и газопроводите, че дори и препарати за миене и пране не трябва да продават.![]()
Съдейки по другите стоки, мое да заключа, че тези инсталации се изпълняват само от лицензирани монтажници.
И още нещо любопитно за мен. На щанда с електрически ръчни инструменти нямаше нищо, което да е към мрежово захранване. Всички уреди с батерии...