• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
vlassev - специалист
Здравейте, мой познат наскоро сложи LED къси светлини на едно БМВ от началото на века и остана много доволен от ефекта.
LED-овете са с вентилатори и някакъв драйвър, за който китаеца пише, че работи при 99% от автомобилите (лъже компа, че няма изгоряла крушка).
Реших да пробвам на моята кола (Ssangyong 2014г.), на контакт светят, но 3-4 секунди след като запаля двигатела изгасват! Явно съм в тоя 1% :-D
Зачудих се каква е логиката и дали мога да реша проблема без да добавям мощни съпротивления, които печат?
Едно от предположенията ми е, че "грешката" се генерира при вдигането на напрежението от алтернатора при запалването, а шантавото е, че на таблото нямам лампичка индикираща за изгоряла крушка на фара.
Ето снимка на "драйвера" :https://photos.fife.usercontent.google. ... authuser=0
kr1100 - майстор
Трябва да си пълен идиот да си купиш вентилаторни.
бързо умират, смушения в радио...
Гледай в Али то и си търси без вентилатор. Това с чека е много много относително и гаранция йок,
От 2014 г съм с ЛЕД Н4 и ми свети капризния чек и не ми дреме. Слагал съм резистори и пак свети / Фордовска удурма на VW/ и така съм на 2 ри комплект ЛЕд. Същото е и с чека на двойните задни габарити
Djack - специалист
чет яну 15, 2026 7:20 pmkr1100 написа:
Трябва да си пълен идиот да си купиш вентилаторни. ....
Или пък, да не си чувал за проблемите причинени от тях! :) :-D :-D :-D :partyman:
djogobg - специалист
Да знаете само, колко ви се очерня аурата с тия лед крушки на фарове предвидени да отразяват и разпръскват светлина от халогенки... Нощ след нощ ви я товари всеки в насрещното. Досега съм видял само две коли, на които диодите не заслепяват и това беше, само защото фаровете бяха толкова замъглеани, че едвам светеха крушките през тях. Иначе пак осветяваха всичко в полусфера пред колата. Колко ток да ви харчи халогенът и колко да струва смяната на крушка през две-три години?
silent - майстор
Лошото е че ем те не видят, ем изважда очите на околните.
Ба!!!
Хайде всички под един знаменател- ксенони, ледове, сертифицирани, баш китайски...
kr1100 - майстор
чет яну 15, 2026 8:18 pmdjogobg написа:
Да знаете само, колко ви се очерня аурата с тия лед крушки на фарове предвидени да отразяват и разпръскват светлина от халогенки... Нощ след нощ ви я товари всеки в насрещното. Досега съм видял само две коли, на които диодите не заслепяват и това беше, само защото фаровете бяха толкова замъглеани, че едвам светеха крушките през тях. Иначе пак осветяваха всичко в полусфера пред колата. Колко ток да ви харчи халогенът и колко да струва смяната на крушка през две-три години?
я пак
1. не съм с кенефни фарове дето трябва да им се бае с шлайф за да се махне замъгляването
2. Избирам и досега не съм имал случай да ми присветват .че ги заслепявам.
3. при ГТП нарочно подчертавам как са и дали има заслепяване
4. Зависи какъв кенеф имаш. При някои е лесно -само сваляш предна броня или други мънички занимавки
5. ЛЕД а харчи около поне 50% по-малко ток от арахичния халоген и не се сменя през една година и по-малко като халогена.
silent - майстор
Ба ма това е положението всеки си слага на свинчето квот си иска звънче, пардон лампа без нищо да го интересува, и в болшинството от случаите и без никаква мисловна дейност. И контрол НИКАКЪВ!!!
Кр знаеш ли как ще минеш ТЮВ с твоите не боклучави ледове...през крив макарон.
djogobg - специалист
на новите коли с фабрични диоди, !ако нивелирането работи! са си супер. На моята "нова" кола фабричният ксенон също не заслепява(тествал съм да карам срещу нея и пред нея, че ми е тема заслепяването). Проблемът идва, като се смесят технологиите.
чет яну 15, 2026 8:43 pmsilent написа:
Ба ма това е положението всеки си слага на свинчето квот си иска звънче, пардон лампа без нищо да го интересува, и в болшинството от случаите и без никаква мисловна дейност. И контрол НИКАКЪВ!!!
Кр знаеш ли как ще минеш ТЮВ с твоите не боклучави ледове...през крив макарон.
Ба-ма, ама с тези Ще има ли проблеми, каквито и да е, или да се припомним за триците и маймуните ?!

NIGHT BREAKER LED SPEED H7
Изображение

Скоро ми се чуди един защо съм дал 200 лв за светлини и ко имало в тях!
Скоро и повече за истински халогени. Не LED, а халогени!
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на халогенни крушки с LED H7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: