Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
пет яну 16, 2026 6:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
. Аз си купих един мултицет, дадоха ми (сервиза) AutoData и си я чекнах.
Що не се обади имам версия 3.38.
пет яну 16, 2026 9:55 pmkr1100 написа:
2013г. есента.
MamaMy - майстор
пет яну 16, 2026 9:52 pmkr1100 написа:
пет яну 16, 2026 3:20 pmMamaMy написа:
..... За съжаление установих, че огледалното покритие на рефлекторите също си е отишло. Отворих фаровете да ги измия и се ужасих. Където докосна рефлектора с ръка и огледалото остава на ръката ми. Станаха още по зле. Сега след една година помътняха пак. Пак ще ги полирам, но истината е в нови фарове. За съжаление струват повече от колата. :lol:
Да в резултат на постоянно каране на фар. Не се били изпичали рефлекторите ли?
В Аутобим има за Шаран след 2001 Н7 за 164 лв, ама заради капака и решетката май няма да станат.
По моргите няма ли?
Аз евтини намерих, но ги видях на живо и въобще не струват. Колата я купих с AF, но гледам, че има и на Hella и Bosch. Предполагам, че оригиналните са те.
https://www.autodoc.bg/rezervni-chasti/ ... 11-1-9-tdi
По моргите са същите като моите. Някой го полират и ги продават за по-нови, но пак са си на 20 години.
silent - майстор
Някъде в Панагюрище възстановяваха рефлектори. Мислех да пращам ма после си намерих читав фар и отпадна. Май Стрелча беше.
MamaMy - майстор
Няма смисъл, той целия фар буквално е заминал. Освен рефлекторите и "стъклата", машинките и те не работят. На единия и механизма за регулиране беше прецакан, та съм го побългарил. Няма го това качество на стъклените фарове от 90'. Те можеха да изкарат и 100 години. При сегашните фарове всичко е изчислено до 10-тина да изкара. Рефлекторите са пластмасови от рециклирана пластмаса. Корпуса е от рециклирана пластмаса. Всичко е... Иначе са проектирани и светят прекрасно, но за кратко. Дори уплътненията са се свили и започват да пропускат. По тази причина и втората употреба е кратковременно решение. Продават ги по 100-тина лева, но не ги заслужават.
kr1100 - майстор
пет яну 16, 2026 9:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 16, 2026 9:55 pmkr1100 написа:
2013г. есента.
Имам от някъде 2007 г
kr1100 - майстор
пет яну 16, 2026 10:33 pmMamaMy написа:
...Да в резултат на постоянно каране на фар. Не се били изпичали рефлекторите ли?
В Аутобим има за Шаран след 2001 Н7 за 164 лв, ама заради капака и решетката май няма да станат.
По моргите няма ли?
Аз евтини намерих, но ги видях на живо и въобще не струват. Колата я купих с AF, но гледам, че има и на Hella и Bosch. Предполагам, че оригиналните са те.
https://www.autodoc.bg/rezervni-chasti/ ... 11-1-9-tdi
По моргите са същите като моите. Някой го полират и ги продават за по-нови, но пак са си на 20 години.
[/quote]
В Стрелча оправят рефлекторите.
"Дори уплътненията са се свили и започват да пропускат. " - силиконче ?
MamaMy - майстор
Гледам, някакви Бошове по 150€ имало. Като сметна главоболията... Ако искам да я карам тази кола още 5-6 години си заслужава. Проблема е, че нямам пари за по-читава. Мога да взема пак такава и това не ме радва. Ако сега дам 5-6к€ за дърмонт който ще карам 3г и ще ми струва още толкова за поддръжка то не си струва. Ако трябва да минаваме на електрички не си заслужава инвестицията в тази. Ако си купя електричка, тази ще си я оставя за проект Хибрид. Предно на дизел задно на ток. Така и така имам цяло задно окачване с диференциал от Омегата. На него всичко му е читаво. Дори може да взема целия заден мост. :-D
vlassev - специалист
[/quote]
Ако ти се занимава : акумулатор, ампермер 10А и правиш измервания на щатна лампа, ЛЕД с CANBUS драйвър и ще се разбере.
[/quote]

Благодаря за първия конкретен отговор по темата!
Ще проверя още днес какви са стойностите на тока (за протокола).
Мисля, че проблема се крие по-дълбоко, понеже на контакт 12V няма проблеми! Какво се случва когато запаля двигателя?
Четох някъде, че компа изпращал от време на време чек PWM (ШИМ) импулси и чакал адекватен отговор...
kozl - майстор
съб яну 17, 2026 9:06 amvlassev написа:
пет яну 16, 2026 9:37 pmkr1100 написа:
Ако ти се занимава : акумулатор, ампермер 10А и правиш измервания на щатна лампа, ЛЕД с CANBUS драйвър и ще се разбере.
Благодаря за първия конкретен отговор по темата!
Ще проверя още днес какви са стойностите на тока (за протокола).
Мисля, че проблема се крие по-дълбоко, понеже на контакт 12V няма проблеми! Какво се случва когато запаля двигателя?
Четох някъде, че компа изпращал от време на време чек PWM (ШИМ) импулси и чакал адекватен отговор...
Отговорът е на поста ти :wink:
По темата:
Смяна на халогенни крушки с LED H7
има доста отговори [-(

Тема "Смяна на халогенни крушки с LED H7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: