• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
miroki - майстор
пет апр 14, 2023 4:50 pmchapara написа:

Първия вариант е по добрия.
Този на който крилото опира в прагът, нали така. Там ще затваря по-добре.
...
Вратата я мерих и няма да стане повдигането. 23 мм. под вратата 22 мм. нивото на банята е по-високо.
...
Нещата ги избира щерката и никак не е розово. Сменя се всеки ден. Накрая може и ламинат да е. :-D
Благодаря за съдействието.
Здравейте, заел съм се да ремонтирам първата си баня, в процес на планировка преди замазката. Замислил съм наклоните да са както на прикачената скица, но се допитвам до вас дали това е най-правилния начин, за да избегна препъни камъни в последствие с нещо, за което да не съм предвидил предварително. Общо взето малка панелна баня с крайни размери 1.30х1.60м, вече подменени ВиК, прокарани тръби за канал по пода, изкъртен до бетона, считам че има достатъчно дълбочина спрямо коридора за да няма голям праг с крайната облицовка предвид линейния сифон в другия край срещу вратата. Двете дълги стени и дясната къса ще ги измажа с ВЦ мазилка, лявата къса стена с предстенна обшивка за да скрие тръбите зад нея. Тази обшивка ще я пусна под прав ъгъл спрямо стената с вратата, за да пасне мивката в този ъгъл. Предвидено разстояние 50 см за мивка и 80 см до нея за душа. Поради малките размери няма да може да се обособи място за душ кабина/параван.
По същество, сифона е 55 см за 80 см душ пространство, планирам право редене на квадратни плочки 25х25, центрирани спрямо ширината на сифона и геометрията се получава 4 реда цели плочки, а от двата края по 15 см покрай дългите стени. Модела плочки с размера вече съм ги харесал, така че гледам да нагодя пода и замазката според тях. Правилно ли съм определил наклоните и цепването диагонално по краищата му към стената с душа? С удебелените линии следва да са уламите, по които да се водя за замазката.

Прикачен файл

Bath2.JPG
Зд
Bath2.JPG (111.43 KиБ) Видяна 19 пъти
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37

Тема "Понижаване на ниво в душ кабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: