Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, от известно време котела ни прави номера... Както се къпем и намаля топлата вода (става хладка), след това или се оправя или си си остава хладка(по показание на термометъра, трябва е гореща) ... Като в случаите, че реши да не си играе с нас си работи нормално 🧐?
LazarGanev - "Велик майстор"
20 години служба не са ли достатъчни или изчаквате да добие антикварна стойност?
Здравейте, от четири години се ползва само за топла вода. Знам, че е стар модел, просто ако е нещо малко бих го отремонтирал, ако е възможно :cry:
LazarGanev - "Велик майстор"
Части няма много отдавна. Може би трябва промивка на топлообменника, но струва няколко стотачки
ESPACE - майстор
За профилактика на системата за отвеждане на димните газове е вероятно, вентилатор, пресостат. Ако беше от замърсен топлообменник нямаше да има периоди в които да работи нормално
Последна промяна от ESPACE на чет фев 26, 2026 7:07 pm, променено общо 2 пъти.
MamaMy - майстор
Грешка!
Последна промяна от MamaMy на чет фев 26, 2026 8:25 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Мама, този котел по отношение на модулацията няма никакъв проблем и всяко сравнение с проточните недоразумения е нерелевантно!
MamaMy - майстор
Грешка!
Последна промяна от MamaMy на чет фев 26, 2026 8:22 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Чети по внимателно. Не намалява(ползвателя) дебита, а намалява(котела) температурата на водата.
Още като четеш колко добре е обяснено и формулирано, трябва да ти светне лампата да четеш между редовете.
MamaMy - майстор
Сори! Описанието е неясно. Явно аз съм чел неправилно. Предлагам докато автора не опише всичко както трябва, никой да не му отговаря.

Тема "Проблем с топлата вода - газов котел Мора Топ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: