Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
MamaMy
- майстор
42 мнения в "Сваляне нивото на маза"
Аз пробивах със свредло. Няколко дупки. Даже ми бе късо свредлото, но пък имах достъп и от другата страна. После малко секач. И с пила си поиграх
За пода. Моите основи са 30см, много приятна изненада, като "смъквах" нивото. Издълбах, колкото да не е без хич и лях някакъв бетон. Нахвърлях му каквито железа имаше складирани в мазата. Старият под бе пръст, та накрая постигнах същото ниво, но с бетон, подово* и плочки.
* абсолютно ненужно. Там зимата е 12 градуса неотоплено, лятоска 18...
За пода. Моите основи са 30см, много приятна изненада, като "смъквах" нивото. Издълбах, колкото да не е без хич и лях някакъв бетон. Нахвърлях му каквито железа имаше складирани в мазата. Старият под бе пръст, та накрая постигнах същото ниво, но с бетон, подово* и плочки.
chapara
- майстор
нед мар 29, 2026 6:11 pmbmwww написа: Така , изгърбих се ама налях бетона за пода на 8см , чакам го да стегне , правя кофраж и изливам борда около стените , който идва да е 10см дебел и толко висок . Друго ме мъчи , с какво да пробия дупка в камъните за мръсна вода на ф50 т.е. дупката трябва да е ф65 за по-сигурно , тъй като това ще е кухня , зида е 50см , като едва ли един блок е 50см , по скоро да са редени 2 реда един до друг.Зависи от камъка. При ме примерно е камък от който излизат само искри

С два дни труд, намерих място където внимателно да разградя. Поставих две тръби по фи 110. Една за канал, а другата в която минава водопровода и евентуално друга комуникация. После го залях с як бетон.
Определено ще ти трябва и късмет.

Успех

bmwww
- специалист
нед мар 29, 2026 7:13 pmn_a написа: Аз пробивах със свредло. Няколко дупки. Даже ми бе късо свредлото, но пък имах достъп и от другата страна. После малко секач. И с пила си поиграхТо и аз ще съм на същото ниво горе долу , спечелих 3см , но пък с подово . Иначе не виждам как ще отоплявам такъв етаж . Познати свалиха нивото на 1ви етаж с 30см от нивото на двора , но без XPS и сега като стъпи човек на плочките го заболяват костите от студ .
gnt69
- майстор
нед мар 29, 2026 7:51 pmbmwww написа: Иначе не виждам как ще отоплявам такъв етаж . Познати свалиха нивото на 1ви етаж с 30см от нивото на двора , но без XPS и сега като стъпи човек на плочките го заболяват костите от студ .Аз пък не мога да разбера какво търсят тия хора в мазите. Масово по градовете и селата особено, вдигнали къщи по на няколко етажа да има за сина за дъщерята и внуците а старците се завряли в БЕЧА, така му викат по нашия край. Щото лятото било "хладно" пък зимата "топло", ама запалили кюмбетата и фърлят дърва в печката. Напоследък захитряха и минаха на клматици, ама не било хубаво щото духало. Синовете, дъщерите и внуците ги няма или са в големите градове или в чужбина ама старците живеят в беча щото било много убаво, пък 2-3 етажа над тях празни. И аз имам двама такива ама върви им обясни да излязат от мазето и да живеят като хората на първия етаж.
нед мар 29, 2026 7:51 pmbmwww написа: ... но пък с подово . Иначе не виждам как ще отоплявам такъв етаж . Познати свалиха нивото на 1ви етаж с 30см от нивото на двора , но без XPS и сега като стъпи човек на плочките го заболяват костите от студ .При мен не е първи етаж. -120 е, беч
нед мар 29, 2026 8:16 pmgnt69 написа:Тук сме все "дядовите ръкавички". По спомени, най-старите са най-долу... Заради стъпалата , предполагам... С твоите два метра, нямаш шанс, не го мисли
Аз пък не мога да разбера какво търсят тия хора в мазите. Масово по градовете и селата особено, вдигнали къщи по на няколко етажа да има за сина за дъщерята и внуците а старците се завряли в БЕЧА, така му викат по нашия край. Щото лятото било "хладно" пък зимата "топло", ама запалили кюмбетата и фърлят дърва в печката. Напоследък захитряха и минаха на клматици, ама не било хубаво щото духало. Синовете, дъщерите и внуците ги няма или са в големите градове или в чужбина ама старците живеят в беча щото било много убаво, пък 2-3 етажа над тях празни. И аз имам двама такива ама върви им обясни да излязат от мазето и да живеят като хората на първия етаж.![]()
Впрочем, стопля се до нормалната температура само докато сваря едни яйца
Тема "Сваляне нивото на маза" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература