• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
Нека намерим най-тънките цени.
chapara - майстор
Предлагаш или купуваш? И в двата варианта губиш😉
aleksnp - специалист
Някой, да каже нещо за този инструмент, струва ли си?

Изображение
MamaMy - майстор
По-добре се научи да ги заточваш ръчно. Има на руски страхотни видео уроци в тубата. Има дори тънкости които при фабричното заточване ги няма, а при големите диаметри примерно много се подобрява охлаждането и изхвърлянето на стружката. Това естествено увеличава живота на бургията и запазва заточката по-дълго време. Не ти трябват почти никакви инструменти освен шмиргел с плот.
hidrazin - майстор
чет апр 23, 2026 9:17 pmMamaMy написа:
По-добре се научи да ги заточваш ръчно.
+100
:partyman:
kozl - майстор
чет апр 23, 2026 8:10 pmaleksnp написа:
Някой, да каже нещо за този инструмент, струва ли си?

Изображение
Аз имам 3 подобни Парксайдски инструмента. 2 еднакви и 1 пълен провал. Еднаквите са универсални заточвачи, а провала е предназначен само за бургии и нищо не става от него. На универсалните заточвачи изхвърлям помощните, насочващи чаркове (за бургии, за ножове и др.) и ги ползвам като мини шмиргел. И това основно по причина липса на място за нормален шмиргел.
Обаче до сега не съм открил резервни шайби за тези мини шмиргели и за това купих втория :roll:
И като гледам снимката на това , което си показал, мисълта ми е, че нази джаджа не стаа за мини шмиргел.
aleksnp - специалист
Според този клип е доста добра машинката -

Но ще ви послушам и ще се въздържа от покупка.
kozl - майстор
Откривам значителни разлики по външен вид спрямо моята неудачност, с барабан от калибрирани отвори за буртии,
но не клипа, а пробата е висша форма на проверката :-D
MamaMy - майстор
Купи си от продавалниците истински български бургии от време оно. Все се намира някой починал стругар да му разпродават имуществото. Не се учи върху боклукчиви свредла защото няма да разбираш кога ти се е получило. Препоръчвам бавно оборотен шмиргел с нов дребнозърнест камък и по възможност с вода за охлаждане. Не се учи на ъглошлайфа защото той разкалява режещата част и бургията почти веднага е за боклука. Ако нямаш възможност за течаща вода (водопровод) една система бодната в двулитрова бутилка ще ти свърши работа. Започни с по-големи размери. Там нещата стават по-бавно и се виждат по-добре.
Аз едва преди няколко години се научих. Някой беше постнал клипчета с уроци. Продадох всички заточвачки за бургии. Не, че някои от тях не ставаха, но като не знаеш какво трябва да се получи, пробваш по 10-20 пъти и бургията свърши. Като разбереш какво се иска, вече не ти трябва машинка.

ПП Изгледах целия клип. Машинката бива като функции, но според мен с тази пластмаса е само демо версия. Ако беше с поне алуминиева глава щеше да е истинска. Иначе прави даже и задното скосяване. Заточващия цилиндър е много икономичен. Най-вероятно са решили, че няма нужда от по-голям. Машината няма да го надживее. В общи линии като знаеш какво се цели като краен резултат, на шмиргела ще го постигнеш в пъти по-бързо. Дори и да не си толкова прецизен в началото ако ти се наложи да пробиеш 2-3 хил. дупки за няколко дена ще станеш първи спец в заточването.
пишман_майстор - майстор
Точно тази точиларка я имам.
Бива .
Но от 5-6мм нагоре, под тия мм нещо невинаги се получават читаво наточени. До към 10-ина мм. бива. Над тия мм. - не съм пробвал.
П.п. мога и си точа на "ръка" свредлата . Не ми е било никога проблем. Имам си шмиргелите и т.н. . Купих въпросната точиларка от любопитство.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49

Тема "Промоция в Кауфланд на инструменти и уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: