• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Rakeem - специалист
Залепи парче зелен картон с гипсово лепило на топки, с размера на нишата, грундирай с грунд за картон и намажи с хидроизолация(по желание, там нямаш обливане с вода) и си лепиш плочките и си свиркаш без да го мислиш!
chapara - майстор
вт апр 28, 2026 8:33 pmRakeem написа:
Залепи парче зелен картон с гипсово лепило на топки, с размера на нишата, грундирай с грунд за картон и намажи с хидроизолация(по желание, там нямаш обливане с вода) и си лепиш плочките и си свиркаш без да го мислиш!
Чак па да не го мислиш😉😆
Първия теч по картона и такива мисли ще те налегнат.
hidrazin - майстор
вт апр 28, 2026 9:48 pmchapara написа:
Първия теч по картона и такива мисли ще те налегнат.
Особено когато картона барабар с плочките ти се стовари на тиквата докато си насапунисан...
Картонаджии, съъър!!! Те толкова си могат... :cool:
:partyman:
Rakeem - специалист
То в днешно време всички бани са с картон.
Иначе съсед ме наводнява, като намокри целия картон на предстената обишивка на тоалетната, над която също имам ниша и всичко беше подгизнало, но си изсъхна и никъде не наду.
Baлepu - специалист
Чапи, и така, е и ... Може куп други щуротии да го побъркат. А може "за беля" и нищо да не му протече "вовеки". Принципно съм ГК-фоб. За дъртостта си обаче съм се нагледал на двете крайности ... Едва ли не си се натрисал, при нещо правена по всички правила на макс, да ... стане беля.
hidrazin - майстор
вт апр 28, 2026 10:00 pmRakeem написа:
То в днешно време всички бани са с картон.
Ма ти сериозно ли? Доста смело твърдение ... без покритие.
Имам ЧЕТИРИ такива помещения. Три в южна България от които две в града и една на село.
Плюс една в северна България - В.Търново.
В НИКОЯ от тях няма и парче тъп картон. Няма и да има докато зависи от мен.
И пак опираме до:
Картонаджии, съъър!!! Те толкова си могат...
:partyman:
Baлepu - специалист
Сори, хидра, ти не си никакъв критерии в случая. Както и за ... какво ли не в днешно време. Народът е изтрещял и връщане назад няма.
Има обаче друго. Баните някога се правеха с идеята да издържат поколения. Сега ми се случва да руша такива бани заради дизайнерски решения. Тъпо но и собствено направена ... преди някакъв си четвърт-век.
chapara - майстор
Всеки чува това което иска/го устройва.
Просто ниско поставена летва.
Живи и здрави👍
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с плочки върху гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: