Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bijonisler@gmail.com - специалист
Помощ.Започнах сондаж в градината,до 11 метър всичко беше добре но ударихме на камък.Отвора на сондажа е около 25см в диаметър.Пробиваме с моторен свредел.Давайте предложения как да се справим с проблема.
Andri01 - майстор
Боркорона за бетон. Но такава 250мм не знам дали ще намериш. аз също се замислям за нещо подобно. Имам дренаж . Шахта към него към 1,70м дълбока ,но искам да я удълбоча или да направя сондаж на долу. Предполагам,че свредела се застопорява ,не се държи на ръка,нали? :partyman:
bijonisler@gmail.com - специалист
вт апр 14, 2020 7:34 pmAndri01 написа:
Боркорона за бетон. Но такава 250мм не знам дали ще намериш. аз също се замислям за нещо подобно. Имам дренаж . Шахта към него към 1,70м дълбока ,но искам да я удълбоча или да направя сондаж на долу. Предполагам,че свредела се застопорява ,не се държи на ръка,нали? :partyman:
Двама човека го държим на ръка без проблем.По малките камъни ги извадихме заедно с пръста но този ни се опъна.Сега намерих боркорона 60мм и ще пробваме с нея.
Andri01 - майстор
60мм Ако можете да направите поне 2 дупки ,това ще поразбие камъка. Е,зависи от дебелината му,разбира се. Успех !! :)
:partyman:
Цецо - специалист
Използвам темата.Започнах да дълбая със саморъчна сонда за да вкарам тръба ф 110.Достигнал съм 2 метра дълбочина.Водния стълб започва на 30 см от повърхността.Колко метра трябва да достигна.Водата ще се използва само за напояване на 10 овощни дървета.
ESPACE - майстор
вт май 19, 2026 12:59 pmЦецо написа:
Водния стълб започва на 30 см от повърхността.Колко метра трябва да достигна.Водата ще се използва само за напояване на 10 овощни дървета.
Какво ще им напояваш, те ще се издавят сами?
miroki - майстор
Ти като изкопа дупка да ги засадиш не се ли напълни с вода? Браво за водата. Може да не поливаш.
Дълбочината е според да се събере помпата или смукателя. Ако не е запушена отгоре може да я дръпне за минути, за това е добре да е дълбока.
Ако се източва бързо, аз бих направил по-широка дупка. И да не се занимавам с глупости. Но правилното ниво на водата мери края на август след стабилно засушаване.
...
Ако колегата от началото на темата още чете темата, проби ли и какво стана?
Цецо - специалист
Мястото го намерих с багети.На други места не се появява вода , когато копая.

Тема "Саморъчен сондаж." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: