Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Тримерът дойде с глава Lek, с резба М10. Оригинално беше заредена с корда 2,4мм. След изразходването и заредих с 2 мм, че такава имах. След малко работа късаше кордата. Като отворих главата и двете нишки бяха се събрали само в едното каналче. Пренавих я и след не много време пак ми погоди същия номер. Дали би могло да е от това, че заредих с по-тънка корда...?
Комшия ми даде за проба парче 2,4мм и с нея си поработи докато изразходва кордата, без проблеми.
Ще съм благодарен, ако препоръчате кордова глава, която да е по-всеядна, че 2мм имам почти цяла макара.
Тримерът, на който я ползвам е акумулаторен 48v.
Благодаря!
dragozow - майстор
Т25 ще ти свърши работа, виж само на твоята освен че е М10 на каква резба е и има ли канал самата глава. Резбите са няколко вида, най-разпространените са M10 x 1.25 LH (лява, ситна стъпка 1.25 мм) и M10 x 1.00 LH (лява, изключително ситна стъпка 1.00 мм), първата е по-масова, за Husqvarna, Echo, OleoMac, китайски коси и други, втората най-често е за Stihl.
Svetoslavoff1 - майстор
За резбите ясно, но не разбрах за кактв канал споменаваш, би ли пиояснил моля?
kr1100 - майстор
пет юни 12, 2026 3:39 pmSvetoslavoff1 написа:
За резбите ясно, но не разбрах за кактв канал споменаваш, би ли пиояснил моля?
Снимка на шпулата помага.
Иначе на шпулата си правиш нови прорези за по-тънка корда.
От 4г. кося с алуминиева глава от Валерий и 3х3 мм корда и то с електрика 1400 Вт. Без проблеми
Има 2 вида ал. глави там. 100м 3х3 мм преди еврото беше 18 лева..
Накисвай кордата във вода
емовлаха - специалист
Ако е стара кордата от това може да се къса, топни е във вода да престои ден-2 преди косене може и да възтанови еластичноста си
Може да къса и от по-голяма сила на косата в съчетание със жилава трева/косене до корен също е проблем
Квадратната корда често се къса и залепва в горещините
Обикновено късането е към редуктора, тази намотка я навий обратно на оказаната посока може да даде резултат, също и често почукване на тапата
Надявам се редиш добре опъната кордата

Тема "въпрос за кордова глава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: